Ghetarul Kilimanjaro

luni, noiembrie 16, 2009 13:24
Postat in categoria Africa de Travel Guru

Generatiile urmatoare s-ar putea sa nu mai cunoasca ghetarii de pe Muntele Kilimanjaro decat daca pastram niste fotografii ale acestor ghetari. Se poate discuta de schimbarea climei, despre incalzirea globala sau se poate dezbate pe larg deteriorarea stratului de ozon dar toate aceastea nu vor rezolva nimic. In discutiile despre aceaste probleme se poate face o lista a lucrurilor pe care omenirea le-a pierdut si le va pierde datorita acestor probleme globale. Pe lista acestor lucruri se numara si ghetarii de pe muntele Kilimanjaro.

Ghetarul Kilimanjaro

Ghetarul Kilimanjaro

Cea mai mare sursa de venituri pentru cea mai saraca economie din lume, cea a Tanzaniei (Africa),  s-ar putea sa nu mai existe prea multa vreme. Celebrii ghetari de pe Muntele Kilimanjaro dispar intr-un ritm mult mai rapid decat se previzionase initial. Problema nu o reprezinta numai incalzirea globala ci si defrisarile masive. Coroana Africii sufera si ecosistemul sau este pe un drum sigur spre dezastru.

Oamenii nu iau inca in serios aceasta problema pentru ca topirea ghetarilor de pe Muntele Kilimanjaro are un impact foarte mic asupra oamenilor care traiesc in jurul acestuia. Ei nu depind de apa topita a acestor ghetari pentru agricultura. Cu toate acestea Kilimajaro este o atractie turistica mondiala si reprezinta o sursa foarte importanta de venituri pentru Tanzania. In jur de 35-40 de mii de turisti viziteaza muntele in fiecare an si cheltuie aproximativ 50 de miliaone de dolari in aceasta tara. Impactul scaderii acestui venit asupra tarii in momentul in care acest mare protector al Tanzaniei, Muntele Kilimanjaro, nu va mai fi o atractie turistica este foarte important.

Scrie parerea ta despre acest articol aici

Un comentariu la “Ghetarul Kilimanjaro”

  1. iulian says:

    martie 13th, 2012 at 10:22 AM

    imi place sa ma interesez iar din acet articol am avunt ce invata

Adauga un comentariu