Insula Malta, un muzeu in aer liber

luni, iulie 13, 2009 17:55
Postat in categoria Europa de Travel Guru

Arhipelagul Maltez este format din trei insule: Malta, Gozo si Comino

Pe langa cele trei insule in Arhipelagul Maltez se mai gasesc si o multime de megaliti, pesteri, inchisori medievale, sate si orase. Stradutele din Malta sunt dominate de catedrale renascentiste si palate in stil baroc. Malta este insula cea mai mare din arhipelag. Gozo este imediat dupa. Plaje foarte frumoase, o viata de noapte bogata si 7000 de ani de istorie atrag vizitatorii in Malta ca un magnet.

Insula Malta

Insula Malta

In Malta turistii pot retrai acesti 7000 de ani de istorie si in acelasi timp se pot bucura cu toata pasiunea de prezent. In orice coltisor de pe insula, peisajele si arhitectura locului sunt extraordinar de frumoase. Coloritul insulei Malta este impresionant; de la stancile din piatra galbuie pana la cele mai neasteptate nuante de albastru ale Marii Mediterane.

Insulele Malteze au fost descrise ca un mare muzeu in aer liber. Ceea ce le face unice este faptul ca atat de mult din trecutul lor este inca vizibil in zilele noastre. Turistii au ocazia sa se cufunde in preistoria misterioasa a Maltei, sa calce pe urmele Sfantului Paul sau sa vada locul unde Cavalerii Sfantului Ioan au aparat Crestinismul.

Insa Malta nu este un muzeu oarecare. Aici viata este traita la maxim; asa ca cei ce aleg ca destinatie de vacanta Malta trebuie sa isi faca timp sa se bucure si de acest aspect al insulei. Turistii pot vizita locatii unde au fost filmate o serie de productii desemnate drept castigatoare ale premiilor Oscar sau se pot bucura de o multime de festivaluri ce sunt organizate pe tot parcursul verii. Malta este cu siguranta o destinatie de vacanta ce merita luata in calcul intrucat exista o multime de obiective turistice si posibilitati de cazare pentru toate buzunarele.

Scrie parerea ta despre acest articol aici

4 comentarii la “Insula Malta, un muzeu in aer liber”

 1. Lucia Stancu says:

  iulie 14th, 2009 at 10:43 AM

  Noi am fost in luna de miere in Malta si a fost intr-adevar frumos. O insula magnifica perfecta pentru a petrece niste timp impreuna cu persoana iubita; e la fix pentru luna de miere :)

 2. Travel Guru says:

  iulie 14th, 2009 at 2:06 PM

  @Lucia – sunt sigur ca a fost o luna de miere de vis 😉

 3. Simona Enache says:

  august 1st, 2009 at 6:19 PM

  Am vizitat insula Malta şi, într-adevăr, este absolut superbă. Merită vizitate capitala Valletta, fosta capitală Mdina – „Oraşul Tăcerii”, Mosta, în care se află Domul Sf. Maria, cu cea mai mare cupolă din Malta, şi a treia ca mărime din Europa. Se poate face o excursie cu vaporul în Sicilia, care durează cca 1 h şi 30 min, unde se poate vizita Etna, cel mai înalt vulcan din Europa, oraşul Mosta şi Taormina, denumită perla Mediteraneană. Toate acestea sunt locuri de vis, magnifice, care merită vizitate, admirate, fotografiate şi filmate.

 4. ETNA – monstru si minunat in acelasi timp says:

  aprilie 6th, 2013 at 11:08 AM

  […] este dominata de umbra Etnei ce este indreptata spre privitor, iar departe in larg se poate zari Malta. In acest fel turistii pot admira niste veritabile leagane ale civilizatiei europene in contrast cu […]

Adauga un comentariu