Mica Sirena din Copenhaga

miercuri, iulie 8, 2009 23:04
Postat in categoria Europa de Travel Guru

Copenhaga are atractii si obiective turistice pentru toate gusturile.

Copenhaga este destinatia perfecta pentru o escapada romantica de cateva zile impreuna cu pesoana iubita. O cina la lumina lumanarii, plimbari prin parc, tratamente de infrumusetare, o vizita la cele mai romantice obiective turistice sunt doar cateva dintre lucrurile ce le poti face impreuna cu cel de langa tine. In Copenhaga turistii se pot indragosti din nou pentru ca acest oras este cadrul perfect pentru asa ceva.

Mica Sirena, Copenhaga

Mica Sirena, Copenhaga

Cu istoria sa bogata, plina de cladiri istorice si stradute antice, cu muzeele sale deosebite si galerii de arta, cu superbele Gradini Tivoli si cu o monarhie care este cea mai veche din lume, capitala Danemarcei are atractii pentru toate gusturile. Copenhaga nu este insa un muzeu viu, ci din contra este un oras vibrant, modern al carui trecut fascinant coexista cu latura sa contemporana, cu ultimile tendinte din arhitectura, design si moda. Copenhaga chiar este una dintre capitalele lumii in domeniul design-ului, statut ce este reflectat de cladirile ultra moderne si de complexele ametitoare.

Peste o mie de ani de istorie este deja scrisa in Copenhaga. Exista un singur zgarie-nor in centru dar acesta este deja un clasic. Ca in orice oras, Copenhaga este un produs al oamenilor ce locuiesc in el. Copenhaga a fost foarte norocos, printre locuitorii sai numarandu-se Hans Christian Andersen si Soeren Kierkegaard. Hans Christian Andersen a scris o poveste despre Mica Sirena, Disney a facut un film si Copenhaga a ridicat o statuie in onoarea acesteia. Mica Sirena continua sa fie cel mai popular obiectiv turistic din intreaga Danemarca.

Scrie parerea ta despre acest articol aici

6 comentarii la “Mica Sirena din Copenhaga”

 1. Razvan Pascu says:

  iulie 10th, 2009 at 11:48 AM

  Cu adevarat frumos la Copenhaga. Bune ideea cu site-ul, misto scris. Brovo!

 2. Travel Guru says:

  iulie 10th, 2009 at 11:57 AM

  Multumesc

 3. haisamergem says:

  iulie 13th, 2009 at 10:20 PM

  Mda, numai ca, din pacate, este o destinatie destul de scumpa… Dar, in acelasi timp, e adevarat ca merita fiecare DKK.

 4. Travel Guru says:

  iulie 14th, 2009 at 2:04 PM

  In toate tarile nordice este un pic mai scump decat in restul Europei, dar intr-adevar marita efortul

 5. Nadina says:

  iulie 23rd, 2009 at 10:20 AM

  Esti sigur ca statuia a fost ridicata in memoria lui Andersen? –> „The idea for the statue originated in 1909 when brewer Carl Jacobsen saw the ballet version of the Little Mermaid and was so impressed that he commissioned sculptor Edvard Eriksen to create a bronze statue on Copenhagen’s waterfront.”

 6. Travel Guru says:

  iulie 23rd, 2009 at 12:35 PM

  N-am zis ca statuia a fost ridicata in memoria lui Andersen, dar este interesant de stiut ca un spectacol de balet a dus la constructia statuii :)

Adauga un comentariu