Ryanair da in judecata statul francez

Tuesday, April 6, 2010 10:04
Postat in categoria Diverse de Travel Guru

Compania Ryanair a dat in judecata statul francez pentru ajutorul acordat companiei Air France. Compania low-cost irlandeza Ryanair a inaintat actele necesare unui proces importriva guvernului francez pentru ceea ce considera a fi un ajutor ilegal acordat companiei aviatice franceze, a declarat Michael O’Leary, presedintele companiei.

Ryanair

Scopul procesului deschis de Ryanair este recuperarea a 113 milioane de euro reprezentand despagubiri si dobanzi. O’Leary a declarat ca estimarile companiei sale spun ca Air France a primit peste un miliard de euro in ajutoare de stat ilegale din 1994 pana in prezent, insa nu a oferit mai multe detalii.

Recent, Air France a anuntat ca a inaintat o plangere Comisiei Europene, impotriva companiei Ryanair, acuzand-o de practici comerciale neloiale. O’Leary a declarat ca nu se teme de o decizie nefavorabila companiei sale a forurilor europene, citand o decizie din 2008 ce califica bonificatiile pe care le-a primit pentru a face curse spre aeroportul Charleroi din Belgia ca nefiind ajutoare ilegale primite de compania Ryanair.

Scrie parerea ta despre acest articol aici

Un comentariu la “Ryanair da in judecata statul francez”

  1. radu says:

    July 18th, 2010 at 1:49 AM

    cand lumea nu are ce sa faca…

Adauga un comentariu