My Travel Guru

Atractia irezistibila a orasului Riga

Este foarte dificil sa rezisti atractiei pe care o exercita acest oras splendid.

Opt sute de ani au modelat aspectul unic al orasului si i-au imbogatit traditiile. Din cauza localizarii sale geografice pe malul Marii Baltice – la confluenta dintre Est si Vest – Riga a fost un centru important financiar, comercial si cultural timp de multe secole. Reprezentati de marca ai multor popoare au trait si au lucrat in Riga – alaturi de letoni, nemti, suedezi, rusi si polonezi care toti la o lalta considera Riga drept fiind orasul lor.

Riga, capitala Letoniei

Riga, capitala Letoniei

Riga are o serie de valori absolut unice. Frumusetea orasului se datoreaza in mare parte arhitecturii medievale care s-a pastrat aproape intacta, bogatiei si calitatii arhitecturii Art Noveau dar si cladirilor de lemn din secolul al XIX-lea. Valoarea deosebita a centrului istoric al orasului Riga a fost recunoscuta unamim prin includerea sa pe lista locurilor ce apartin Patrimoniului Universal UNESCO.

Riga apartine din punct de vedere cultural, spatiului Europei de Vest. Pentru acest oras, manifestarile artisitce si culturale cat mai diverse si dinamice sunt un lucru foarte obisnuit. De-a lungul secolelor, atmosfera artistic creativa s-a dezvoltat tot mai mult in Riga si a inspirat compozitori, poeti si artisti. Riga dispune de sute de modalitati prin care poate atrage turistii – o istorie bogata, arhitectura, parcuri si gradini spatioase, muzee, galerii de arta si o opera de talie internationala. Pe langa acestea exista si micile bucurii zilnice pe care Riga le poate oferi turistilor cum ar fi o escapada pe jos in enorma si multicolora piata centrala, un popas la o cafenea, o iesire intr-un bar sau intr-un club.

Riga este un oras pe care iti este imposibil sa nu-l indragesti pentru ca reuseste sa ofere o farama de inspiratie tuturor celor care aleg sa il viziteze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.