My Travel Guru

Azuga este pustie vara

Azuga pare un oras parasit de turisti pe perioada verii.

Probabil ca iarna, toti romanii cu mic cu mare, iau cu asalt toate localitatile de pe Valea Prahovei care beneficiaza de cate un petec de munte ce poate fi folosit pe post de partie de ski. In Azuga exista doua partii, de doi trei kilometri care sunt asaltate de turisti dupa ce sunt acoperite de zapada. Au existat si cativa oameni intreprinzatori care prin cine stie ce mijloace au pus mana pe dreptul de exploatare al acestor partii si au amplasat niste telegondole si instalatii de telescaun. Iarna este o destinatie ideala pentru ski, aproape de Bucuresti si de alte orase mari, insa ce se intampla pe perioada verii?

Raul Azuga iarna

Raul Azuga iarna

Zona beneficiaza de multe atractii naturale, peisajele sunt foarte frumoase, exista facilitati de cazare, unele noi si foarte moderne. Insa turistii sunt destul de putini. De ce nu este exploatat potentialul turistic al zonei si pe timpul verii? Raspunsul este probabil destul de simplu. Turistii nu se imbulzesc vara in Azuga pentru ca nu prea au ce face aici. Cateva drumetii pe Sorica si Cazacu, si un loc murdar de gratar pe malul raului Azuga sau o fabrica de bere care este amenintata de desfiintare nu sunt lucruri menite sa atraga pe nimeni. Niste drumuri care sunt numai mocirla la prima ploicica si lipsa posibilitatilor de petrecere a timpului liber fac turistii sa se indrepte spre alte locuri pe perioada verii.

Azuga se afla intr-o zona care are un potential turistic mare, privelisti foarte frumoase, zone impadurite, aer curat si multe alte lucruri care daca ar fi puse in valoare ar atrage turistii ca un magnet in oras. Deocamdata nu s-a facut mare lucru pentru a extinde turismul in zona pe toata durata anului si acest lucru se poate vedea. Vara, Azuga este un oras aproape pustiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.