My Travel Guru

Berlusconi implicat intr-un nou scandal

Deja nu mai surprinde pe nimeni ca scandalurile se tin scai de Berlusconi.

Primul ministru al Italiei, Silvio Berlusconi, a fost implicat in tot mai multe scandaluri in ultima vreme si a trebuit sa raspunda unor acuzatii de coruptie, presupuselor sale inclinatii dictatoriale iar divortul sau a tinut prima pagina a ziarelor din Italia. Acum trebuie sa raspunda unor noi acuze conform carora a ascuns o serie de descoperiri arheologice pe una dintre numeroasele sale proprietati.

Ruine feniciene in Italia

Ruine feniciene in Italia

Acuzele provin dintr-o serie de inregistrari secrete facute de o dama de companie numita Patrizia D’Addario. In aceste inregistrari, liderul italian poate fi auzit spunand ca a ascuns existenta a treizeci de morminte feniciene pe terenul mosiei sale din Sardinia unde si-a construit si o vila. Italia are legi foarte stricte privind antichitatile iar conform acestor legi, mormintele trebuiau raportate autoritatilor. Ascunderea acestor morminte se poate sa fi grabit constructia vilei, dar este ilegala si cat se poate de daunatoare carierei politice a lui Berlusconi.

Avocatii lui Berlusconi sustin ca Primul Ministru nu are nici un mormant fenician pe proprietatea sa si ca nici macar nu stia despre ocupatia domnisoarei D’Addario. De asemenea neaga ca ar fi platit-o pe aceasta pentru serviciile sale.

Daca ar fi morminte feniciene pe proprietatea lui Berlusconi atunci acestea ar putea reprezenta o descoperire importanta si un ajutor dat industriei turistice din Italia. Fenicienii au fost o civilizatie de negustori si navigatori cu centrul in Libanul de astazi. Aceasta civilizatie a existat in perioada 1550 – 300 i. Ch. si au stabilit diferite puncte comerciale pe tarmul Marii Mediterane si chiar se crede ca au navigat in jurul Africii. Mai multe locatii arheologice feniciene din Italia sunt deja atractii pentru turisti; printre acestea se numara orasul Tharros din Sardinia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.