My Travel Guru

Casa lui Bruce Lee va fi transformata in muzeu

Hong Kong urmeaza sa aiba un nou muzeu prin care spera sa atraga un numar mai mare de turisti.

Fosta casa a actorului si maestrului de arte martiale Bruce Lee, ar putea deveni in cele din urma un muzeu dedicat marelui star. Oficialitatile din Hong Kong au anuntat o competitie pentru proiectul muzeului, in timp ce proprietarul imobilului s-a oferit sa il doneze impreuna cu 13.000 de dolari americani drept premiu pentru proiectul castigator.

Muzeul Bruce Lee, Hong Kong

Muzeul Bruce Lee, Hong Kong

Casa lui Bruce Lee este in prezent un hostel care inchiriaza camere cu ora, un asa numit “love hotel”, dar se vrea transformat intr-o casa memoriala, o sala de kung fu, o biblioteca si o arhiva de filme care sa comemoreze viata si cariera lui Bruce Lee. Conform oficialitatilor din Hong Konk, fiica lui Bruce Lee, Shannon Lee se va afla in juriul ce va decide castigatorul proiectului, alaturi de o serie de arhitecti si urbanisti.

In asteptarea constructiei muzeului, gurvernul a inceput sa cumpere bunuri care au apartinut lui Bruce Lee si a platit deja pentru realizarea unei serii de documentare despre constructia muzelui sau despre viata lui Bruce Lee, care a murit in 1972 la varsta de 32 de ani. Castigatorul concursului pentru proiectul muzeului dedicat lui Bruce Lee, va fi anuntat pana la sfarsitul anului, insa nu se s-a anuntat o data pentru inceperea constructiei propriu-zise a muzeului.

Un astfel de muzeu cu siguranta va atrage o multime de turisti curiosi sa afle mai multe lucruri despre viata lui Bruce Lee dar si amatori ai artelor martiale din intreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.