My Travel Guru

Castelul Predjamski, Slovenia

Continuam seria de prezentare a celor mai frumoase castele si palate din lume cu Predjamski, un castel deosebit din Slovenia.

Fiecare castel din lume este unic in felul lui. Nu exista doua castele la fel, dar castelul Predjamski, desi relativ mic si umil in comparatie cu altele, este probabil singurul din lume care e integrat intr-o pestera. Este vorba despre a doua pestera ca marime din Slovenia. Numele castelului, Predjamski Grad, inseamna “Castelul din fata pesterii”.


Castelul Predjamski, Slovenia

Castelul Predjamski, Slovenia

In 1567 arhiducele Karel a inchiriat castelul baronului Philipp von Cobenzl, care a cumparat in cele din urma castelul dupa 20 de ani. Tot el a construit si cladirea renascentista, lipita de o stanca de sub castel. Castelul a ramas in aceeasi forma pana in zilele noastre. Contele Michael Coronini von Cronberg a mostenit castelul in anul 1810 si a ramas in proprietatea familiei Windischgratz din 1846 si pana la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Dupa razboi a fost nationalizat iar acum este un muzeu ce arata vizitatorilor sai viata nobilimii din Evul Mediu.

Castelul a fost contruit treptat; primele atestari documentare dateaza din secolul 13, desi prima parte (aripa stanga) a fost contruita in prima jumatate a secolului 12. Partea din mijloc a fost adaugata in timpul renasterii si cea dreapta a fost contruita in jurul anului 1570. Diverse lucrari ulterioare au adaugat sau au modificat diverse aspecte ale castelului, iar din 1990 se lucreaza la renovarea sa ce are ca scop aducerea castelului la forma pe care o avea in secolul 16.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.