My Travel Guru

Destinatii turistice de vis

In ultima vreme turismul si felul in care turistii isi aleg destinatia de vacanta a inceput sa fie mai mult ca oricand despre raportul calitate pret. In contextul crizei economice majoritatea turistilor care inca isi mai permit un concediu de vis au inceput sa masoare experienta turistica pe care o primesc pentru banii platiti cu mult mai multa grija. Concurenta este acerba, ca urmare ofertele au inceput sa fie care mai de care mai atractive. Turistii nu mai cauta doar o vacanta frumoasa pentru bugetul de care dispun ci urmaresc o experienta unica in viata. Am ales mai jos o lista de locatii turistice unde cu un buget destul de consistent dar mai mic ca in anii trecuti puteti beneficia de o vacanta de vis.

Brazilia

Aflata pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru doua dintre cele mai importante evenimente sportive – FIFA World Cup 2014 si Olimpiada din 2016, Brazilia o sa fie cu siguranta pe radarul oricarui turist aflat in cautare de destinatii de top in anii urmatori. Aceasta destinatie este perfecta pentru cei care cauta aventura, natura salbatica si lifestyle. Toti turistii sunt atrasi de cultura, viata de noapte si atitudinea de carnaval a poporului brazilian. Hoteluri dintre cele mai variate rasar ca ciupercile dupa ploaie si din motive care variaza de la sarmul seducator al orasului Rio si superbele plaje parca rupte din rai pana la explorarea Amazonului, Brazilia trebuie sa fie pe lista oricarui turist pasionat.


Carnavalul de la Rio de Janeiro, Brazilia

Carnavalul de la Rio de Janeiro, Brazilia

Statele Unite Ale Americii

Poate ca este vorba de efectul Obama sau despre altceva, dar popularitatea Statelor Unite a crescut in ultima vreme. Aceasta tara foarte vasta are cate putin pentru fiecare, de la parcurile nationale din Utah pana la plajele insorite din  Florida. Orase ca New York, Los Angeles, Chicago si altele atrag o multime de turisti, si macar o data in viata merita vizitate, iar pentru o viata de noapte tumultoasa nu exista loc mai potrivit decat Las Vegas. Desigur, SUA este aproape cat un continent iar o vizita aici, pe langa timp, necesita si destul de multi bani.


utah

Excursionisti cu cortul in Canionul Paria din Utah

Islanda

Islanda a fost mereu a fost o destinatie foarte scumpa si inca este, dar in aceste vremuri este mai ieftina ca niciodata. Asadar nu a existat pana acum niciun moment mai propice pentru o vizita in aceasta tara. Aceasta tara incredibila este acum accesibila pentru mai multi turisti decat in trecut. Ocazia de a vedea Noptile Albe sau Aurora Boreala, unele dintre cele mai spectaculoase fenomele ale naturii se prezinta acum unui numar mai mare de turisti. Intr-o excursie in Islanda puteti descoperi bogatia naturala a acestei tari sau puteti alege un city break la Reykjavik. Cu preturi mai mici decat in anii trecuti, se pare ca nu a existat un moment mai potrivit pentru a descoperi Islanda.


Bai termale in Islanda (cu o centrala geo termala in spate)

Bai termale in Islanda (cu o centrala geo termala in spate)

Cuba

Restrictiile politice s-au mai micsorat si Cuba a redevenit imediat un paradis turistic. Aceasta tara bogata in muzica si ritmuri vibrante, are toate sansele sa devina tot mai populara printre turistii din toata lumea. Deocamdata este inca vazuta doar ca o alternativa la destinatii din Caraibe mai scumpe. Lasand la o parte drumul care poate fi destul de costisitor, o vacanta in Cuba pe cont propriu poate fi destul de ieftina. Cazarea la o gazda se gaseste si cu 15 $ pe noapte iar in Havana va puteti bucura de cel mai bun mojito si puteti dansa pe ritmuri latino toata noaptea. Trebuie insa sa va grabiti, si sa vizitati Cuba inainte sa se deschida primul restaurant McDonalds!


Castillo del Morro, in apropiere de Havana, Cuba

Castillo del Morro, in apropiere de Havana, Cuba

Nepal

Orice turist are o dorinta ascunsa spre a explora cele mai frumoase poteci ale lumii in legendarul regat Nepal. Dupa tulburarile politice din ultimul deceniu, monarhia nu mai exista, dar cararile spectaculoase au ramas, si se presupune ca numarul turistilor va reveni in urmatorii ani la nivelul anilor 90. Chiar si la inalitimi destul de mari, drumul spre tabara de la baza Everstului era aglomerat de turisti. Regiunea Annapurna se schimba pentru totdeauna odata cu constructia unui nou drum, dar exista inca nenumarate trasee ce pot fi strabatute cu rucsacul in spate, inclusiv cel spre Sanctuarul Annapurna.


Nepal

Nepal

Melbourne

In ziele noastre exista tot mai multi oameni care s-ar muta de tot la Melbourne pentru a reincepe o noua viata in Australia. Dar ca destinatie turistica, este preferata in comparatie cu Sydney pentru ca e capitala culturala a tarii, un oras care imbina spiritul european cu relaxarea australiana. Intr-un cuvant este un oras ideal pentru o vacanta de vis.

Pod pietonal din Melbourne, Australia

Pod pietonal din Melbourne, Australia

Desigur exista multe alte destinatii care pot fi cadrul perfect pentru vacanta de vis, in afara de cele alese de noi, si de multe ori nu este nevoie sa mergi asa departe pentru o astfel de experienta. Care este locul in care ai petrece tu o vacanta de vis?

2 thoughts on “Destinatii turistice de vis

  1. Georgiana

    Acestea sunt doar cateva din destinatiile turistice de vazut intr-o viata. De exemplu, eu as mai adauga Scotia, datorita istoriei sale, precum si China, pentru ca e o civilizatie complet diferita si ar cred ca ar fi interesant de explorat. 

  2. Mikella

    Si eu sunt de acord cu Georgiana. Eu as adauga Egipt, Maroc, India, Tailanda si de ce nu si Rusia. Cu siguranta sunt multe tari cu peisaje de vis, locuri unice, totul este sa avem bani si zile de concediu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.