My Travel Guru

Dunarea prin centrul orasului Budapesta

Dunarea imparte Budapesta in doua si isi croieste drum printre frumusetile orasului.

Turistii vin in acest oras de pe Dunare cu idei preconcepute despre muzica tiganeasca, femei frumoase, mancare condimentata, gulas si vin Tokay. Ideilor nu sunt dezmintite: muzicantii chiar exista, unguroaicele sunt temperamentale si se numara printre cele mai frumoase femei din Europa iar mancarea este atat de condimentata incat numai un vin bun poate linisti papilele gustative.

Dunarea in Budapesta

Dunarea in Budapesta

Orasele independente Buda si Pesta, amandoua situate pe malurile Dunarii, s-au unit intr-un singur oras impreuna cu Obuda in 1872. Cele mai frumoase cladiri si structuri au fost cladite in aceasta perioada, intr-un ritm ametitor, cum ar fi cladirea garii, muzee si poduri. De asemenea a fost construit si un drum circular, urmandu-se exemplul Vienei. Cladirea Parlamentului este una gigantica, masurand 268 de metri lungime si cu cele peste 700 de camere se poate lauda ca este una dintre cele mai mari cladiri guvernamentale din Europa. Prin Piata Eroilor, maghiarii se onoreaza pe ei insisi, intregul ansamblu fiind construit pentru a comemora o mie de ani de istorie a poporului maghiar.

Hotelul Gellert este ca o Mecca a iubitorilor de Art Nouveau, cu bazinul sau inconjurat de coloane ce simbolizeaza un templu al dragostei dintre oras si apele sale termale cu efecte curative. Este un adevarat fenomen ca orasul se afla chiar deasupra rezervoarelor de apa termala ce ies la suprafata prin 123 de izvoare la temperaturi cuprinse intre 26 si 76 de grade celsius. Calitatile curative difera, astfel incat fiecare dintre baile termale din Budapesta are destinatia sa.

Budapesta este vizitata de multi turisti si datorita Operei sale, faimoasa in toata lumea. Orasul care i-a consacrat pe Franz Liszt si Bela Bartok se mandreste cu spectacole de opera si opereta care umplu in permanenta cele 1500 de locuri ale salii de concerte. Budapesta este un oras ce merita vizitat dintr-o mie si una de motive, printre ele fiind si pofta de viata a locuitorilor sai care ii va bucura pana si pe cei mai reticenti dintre vizitatori.

Pentru cazare in Budapesta puteti consulta urmatoarea oferta de cazare in Budapesta.

One thought on “Dunarea prin centrul orasului Budapesta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.