My Travel Guru

Egipt, locul perfect pentru concedii, arta si istorie

Egipt este o tara mare din nordul Africii. Cu toate acestea marimea teritoriului nu se compara nici pe departe cu ce are de oferit lumii aceasta tara. Istoria sa este mai veche si mai bogata decat a oricarei alte tari. Exista asadar o multime de motive pentru o vacanta in Egipt. Pentru persoanele care doresc sa cunoasca mai indeaproape lumea antica, sau vor sa descopere ceva nou, Egiptul este locatia ideala.

Istoria Egiptului este un monument in sine. Aici se gasesc cele mai vechi scrieri din lume. Primele civilizatii in adevaratul sens al cuvantului au pornit din Egipt si aveau regi care se autointitulau zei. Comparativ cu suprafata destul de mare a tarii in Egipt nu traiesc foarte multi oameni, numai 76 de milioane. Din punct de vedere cultural se inregistreaza o diversitate extraordinara dar religia principala este cea islamica.

Vacanta Egipt

Vacanta Egipt

Egipt ofera turistilor niste statiuni cu adevarat de senzatie, in special in zone bine-cunoscute cum ar fi Sharm El Sheikh. Atractii turistice de exceptie sunt si Marile Piramide sau Sfinxul. Cairo este renumit in intraga lume drept un loc al invataturii, culturii si comertului, aici gasindu-se cantitati impresionante de informatii despre civizilizatia veche de mai bine de 6000 de ani a Egiptului.

Unele dintre cele mai deosebite opere de arta se pot gasi in Egipt, existand mult desene si sculpturi nepretuite care au rezistat peste milenii in conditii foarte bune. Tinand cont de varsta acestor capodopere, sunt foarte bine conservate si constituie o adevarata comoara, ce nu se mai poate gasi nicaieri in lume, pentru cei ce doresc sa studieze aspecte ale civilizatiei antice.

Egiptul constituie si pentru turistul roman o destinatie de vacanta foarte atractiva, multe agentii de turism ofera vacante in Egipt la preturi rezonabile.

Click aici pentru oferte de cazare in Cairo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.