My Travel Guru

Festivalul de Arta Medievala Sighisoara 2009

Sighisoara Medievala 24-26 iulie 2009

Festivalul de arta medievala de la Sighisoara se gaseste la cea de-a XVII-a editie. A devenit deja o traditie si sunt multi oameni care asteapta cu nerabare festivalul, editie dupa editie. Iubitori ai timpurilor din Evul Mediu si nu numai, se bucura an de an de zgomotul armurilor, al sabiilor si de tumultul unui oras medieval autentic. An de an, editie dupa editie, stradutele acestui oras medieval, prezervat intr-un mod miraculos intr-o tara ce a fost demolata aproape din radacini in anii comunismului, sunt invadate de domnite si cavaleri medievali, spre incantarea turistilor care au inceput sa vina si de peste hotare.

Sighisoara Medievala

Sighisoara Medievala

Prin Festivalul Sighisoara Medievala, orasul isi valorifica potentialul istoric si cultural intr-un mod pe care unii il condamna, altii il considera un lucru bun. Cert este ca prin acest festival orasul s-a facut cunoscut in toata tara si chiar in strainatate. Anul acesta organizatorii vor merge pe aceeasi linie ca si la editiile trecute, noutatea fiind adusa de ceremonia de deschidere care se va incheia cu un specatacol de lumini ce se doreste a fi impresionant. O serie de cascadori profesionisti calare vor incerca se recreeze cat mai bine atmostefa Evului Mediu.

Cetatea Sighisoarei se afla pe lista Patrimoniului Universal UNESCO, din cauza faptului ca este singura cetate medievala locuita din aceasta parte a Europei. Festivalul Sighisoara Medievala si toata seria de manifestari din cadrul acestuia, nu fac decat sa intareasca caracterul plin de viata al cetatii. Festivalul Sighisoara Medievala este tot mai bine promovat, de la an la an adunand tot mai multe participari interesante din randul artistilor romani si straini. Si anul acesta in perioada 24-26 iulie, Sighisoara va asteapta sa retraiti niste vremuri frumoase si pline de farmec intr-un cadru cum nu se poate mai potrivit.

2 thoughts on “Festivalul de Arta Medievala Sighisoara 2009

  1. Mihaela

    Buna,
    As fi vrut sa merg si eu anul acesta la Sighisoara la festival dar din pacate m-a afectat si pe mine criza. E placut totusi sa mai citesc macar cate un articol sa imi aduc aminte ce frumos e. Astept si noutati cu ce se va intampla acolo 😀

  2. jurnaldecalator

    prezent si anul asta…. Sighisoara este un loc din care de cate ori pleci ramai cu amintiri minunate

    P.S. daca treceti pe stradute si vedeti un grup mare si vesel in jurul unei chitari sa stiti ca e ANOTIMPUL 5 si eu sunt printre ei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.