My Travel Guru

Frumusetea Dunarii in Bratislava

Bratislava este cea mai noua capitala a Europei.

Orasul slovac Bratislava are o istorie bogata. Prea multe baruri din orasul vechi in care se serveste vin de cea mai buna calitate, stau marturie faptului ca desi Bratislava este cea mai noua capitala a Europei, portile si zidurile sale au fost martori ai unei istorii bogate si sunt dovada faptului ca slovacii produc un vin foarte bun. In apropierea de Bratislava, aceasta frumusete de pe Dunare, s-au gasit struguri de vin fosilizati, cu o vechime de 150 de milioane de ani.

Castelul din Bratislava

Castelul din Bratislava

Valea fertila a Dunarii a fost locuita de Celti si apoi de Romani, dar Bratislava actuala a fost fondata de Slavi in secolul al saselea. In secolul al XI-lea, regele ungur Stefan I, a pus bazele unei fortarete la marginea regatului sau si in cinstea acestui eveniment pe 1030 de monezi a fost inscriptionat “Breslava civitas” – orasul Bratislava.

Cea mai frumoasa perioada din an pentru a vizita Bratislava este pe timpul verii si toamna cand orasul este cu adevarat spectaculos. Inainte de a porni spre Castelul din Bratislava, cel ce domina orasul cu tinuta sa impozanta, turistii ar trebui sa viziteze “Casa bunului pastor” – una dintre cele mai frumoase cladiri din Europa Centrala, construita in stil Rococo. Castelul din Bratislava a fost reconstruit in permanenta, devenind chiar o resedinta in stil baroc in timpul Mariei Tereza inainte de a fi mistuit in flacari in anul 1811. In prezent se executa o serie de lucrari de amenajare si reconstructie, al caror scop este aducerea castelului la forma pe care o avea in secolul al XVII-lea. Cu cele patru turnuri ale sale si pozitionat in varful unui deal, Castelul din Bratislava este un obiectiv turistic care nu poate trece neobservat. Din cauza lucrarilor de reamenajare nu este mare lucru de vazut in castel insa privelistea este cu adevarat deosebita si nu trebuie ratata. O alta priveliste extraordinara poate fi gasita in Bystrica Cafe, o cafenea asezata in varful turnului de pe podul cel nou peste Dunare la o inaltime de 85 de metri. In acest turn exista si o platforma de observatie de unde poate fi admirat intregul oras.

Cazarea in Bratislava nu ar trebui sa fie o problema deoarece oferta este foarte bogata insa ar fi indicat sa rezervati cazare pentru vacanta in Bratislava. In capitala Slovaciei se gaseste un hotel ce era foarte celebru in toata Europa de Centrala si de Est in anii 1920-30 – Grand Hotel Carlton (Radisson SAS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.