My Travel Guru

Gripa porcina si sfaturi de calatorie in zone afectate

Gripa porcina a aparut in Mexic si primele cazuri au fost raportate in Aprilie 2009.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a reactionat rapid pentru a incerca sa comensureze si sa reduca riscurile acestui virus, dar cu toate acestea raspandirea sa a ajuns sa fie la nivel de pandemie. Deocamdata in afara Mexicului nu s-au inregistrat decese din cauza acestui virus dar se inregistreaza tot mai multe cazuri de imbolnaviri in intreaga lume.

Gripa porcina

Gripa A1H1 si turismul

Cum afecteaza raspandirea acestui virus turismul in zonele in care au fost raportate cazuri de gripa porcina este greu de estimat dar Organizatia Mondiala a Sanatatii ne sfatuieste sa renuntam la calatoriile care nu sunt de o importanta majora.

Vedem cum oamenii sunt scanati pe tot mai multe aeroporturi pentru a se depista simptome ale acestui virus, cu toate ca il pot purta fara a arata nici un fel de simptom. Toate acestea afecteaza desigur industria turismului. Calatoriile in si din Mexic sau alte tari afectate, nu au fost stopate deoarece s-a considerat ca acest lucru nu ar putea impiedica raspandirea acestui virus.

Sfaturi pentru cei care trebuie sa calatoreasca in zone afectate de gripa porcina (America de Nord, America de Sud, Australia si Marea Britanie).

Daca va aflati intr-o zona afectata de virusul gripei porcine sau trebuie sa mergeti intr-o astfel de zona intr-o calatorie importanta puteti lua o serie de masuri care sa reduca riscul contaminarii cu virusul gripei porcine:

  • – acoperiti-va nasul si gura cu un servetel de unica folosinta cand tusiti sau stranutati, si aruncati-l la cosul de gunoi imediat dupa aceasta.
  • – spalati-va pe maini cat mai des posibil cu apa si sapun pentru a reduce riscul de a transmite germeni altor oameni sau suprafete cu care intrati in contact.
  • – curatati cat mai des suprafetele din jurul dumneavoastra, in special cele care sunt folosite foarte des cum ar fi clantele de la usi, robinetele de la baie etc.
  • – evitati pe cat posibil zonele aglomerate cum ar fi mijloacele de transport in comun, piete sau magazine ingramadite, mentinand in permanenta o distanta cat mai mare fata de persoanele din jur.
  • – daca intrati in contact cu o persoana care este infestata cu virusul gripei porcine, trebuie sa va luati masuri de precautie suplimentare: purtati o masca de protectie a nasului si gurii, spalati-va mainile si orice obiecte sau materiale care au fost folosite de persoana infestata.
  • – daca nu sunteti bolnav nu aveti motive sa purtati masca, dar probabil veti vedea in zonele afectate foarte multa lume care poarta o astfel de masca ca o masura suplimentara de precautie. Germenii se transmit de la om la om prin contact direct, sau prin suprafete contaminate. Nu se transmit prin aer decat daca cineva stranuta sau tuseste la o distanta foarte mica.
Gripa porcina

Gripa porcina

Impactul asupra turismului datorat gripei porcine este si el unul destul de important. Turismul in Mexic a fost lovit foarte puternic. Nu doar hotelurile si companiile aeriene au fost afectate de acest declin al turismului din Mexic, dar si multe alte activitati conexe. Unele teatre, cinematografe, muzee sau galerii de arta s-au inchis complet. Tour operatori importanti au renuntat la ofertele de pachete turistice in Mexic, iar tari precum Argentina sau Cuba au suspendat toate zborurile spre aceasta tara.

Calatoriile in interes de afaceri erau si ele o parte importanta a turismului in Mexic. Conform unui raport al NBTA (National Business Travel Association) peste 61% dintre oamenii de afaceri din SUA si-au anulat calatoriile in Mexic ca reactie la epidemia de gripa porcina. SUA are o cifra de afaceri in industria turistica de peste 750 de miliarde de dolari, iar apropierea de Mexic a afectat si turismul din SUA.

In restul lumii turismul nu a fost afectat in mod notabil datorita acestui virus. In ansamblu vanzarile in industria turistica au scazut putin fata de anul trecut dar acest lucru s-a datorat altor factori, nu gripei porcine, iar o data cu venirea verii si a perioadei vacantelor, lucrurile incep sa revina la normal.

Gripa porcina v-a facut sa va schimbati planurile de vacanta? In ce fel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.