My Travel Guru

Hotelurile de cinci stele din Mamaia au profit mai mare

Singurul hotel de cinci stele din partea de sud a litoralului romanesc, din Saturn, anunta o scadere de pana la 30% a incasarilor.

In plina criza economica, hotelurile de cinci stele din Mamaia anunta cresteri ale incasarilor cu 15-20 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acesta este unul dintre paradoxurile economiei romanesti. In plina criza, hotelurile de lux sunt mai cautate decat in trecut. Un lucru deloc surprinzator este acela ca turistii straini nu sunt foarte multi. Deci aceasta crestere nu se datoreaza in nici un caz vre unei campanii de promovare a turismului romanesc peste hotare sau lansarii cu surle si trambite a brandului “Romania – the land of choise”.

Plaja Mamaia

Plaja Mamaia

Hotelurile de cinci stele din Mamaia au un grad de ocupare in weekend de 100% iar in timpul saptamanii de aproximativ 70-80%. Niste cifre care par ireale in contextul actual. Mamaia este insa o statiune care atrage in ultimii ani toata crema showbiz-ului, baietii de bani gata si alte tipologii de oameni cu dare de mana. De accea poate hotelurile de cinci stele din Mamaia infloresc. Poate o mica influenta o are si lansarea tichetelor de vacanta. Accor Services a vandut tichete de vacanta sub brandul “Ticket Vacanta” in valoare de peste un milion de euro numai in perioada aprilie -iunie. Peste 150 de companii au achizitionat astfel de tichete si cum romanilor le place sa se respecte este posibil ca multi dintre ei sa fi ales folosirea acestor tichete pentru a achita cazarea la unele hoteluri de lux din Mamaia.

Pe de alta parte multe dintre hoteluri, probabil ca o reactie de criza au apelat la tot felul de oferte promotionale si reduceri ale tarifelor. Unele hoteluri de cinci stele din Mamaia au micsorat tarifele care acum sunt comparabile cu cele ale hotelurilor de patru stele. Oricare ar fi cauzele acestei cresteri a cererii pentru servicii hoteliere de calitate superioara in Mamaia, acest lucru nu poate decat sa-i incante pe hotelieri care asteapta incasari foarte bune pentru acest sezon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.