My Travel Guru

In Tunisia, pe malul Mediteranei

Tunisia inseamna plaja si apusuri de soare in Sahara.

Indiferent de sezon, primul lucru care atrage atentia in Tunisia este una dintre plajele cu nisip fin-auriu si marea adanca si albastra. Cu peste o mie de kilometri de coasta aceasta tara insorita de la Mediterana este un taram de vis, un adevarat paradis pentru turistii in cautare de vacante pe litoral.

Tunisia

Tunisia

Zone pline de statiuni la malul marii cum ar fi Sousse, Monastir, Hammamet sau Nabeul, Djerba si Tabarka ofera vizitatorilor lor cele mai frumoase plaje si cele mai cristaline ape dar si hoteluri cu vedere la mare. Aceste hoteluri ofera turistilor soare, plaja si sporturi acvatice cum ar fi windsurfing, sailing, scufundari, pescuit si plimbari cu vaporasul. Hotelurile din Tunisia sunt construite cu gandul la confortul turistilor, iar restaurantele lor ofera atat bucatarie internationala dar si traditional tunisiana.

Pe perioada verii cand sezonul este in toi, hotelurile din Tunisia depun toate eforturile posibile pentru a organiza tot felul de activitati ce au ca scop distractia si buna-dispozitie a turistilor. Festivalurile verii ce se organizeaza in apropierea statiunilor invita turistii alaturi de gazdele lor tunisiene sa-l cinsteasca pe Neptun si sa se bucure de folclor si diverse alte concerte.

Pentru cei care se simt vinovati sa leneveasca pur si simplu la plaja sunt organizate excursii cam la o ora distanta de statiunile moderne tunisiene spre locuri istorice din timpuri stravechi, ramasite ale civilizatiilor Romane, Arabe sau Feniciene. Acestea amintesc despre istoria foarte bogata a acestor meleaguri, istorie ce are darul sa fascineze si mai mult turistii ce vin pe malul african al Marii Mediterane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.