My Travel Guru

Inchisoarea Alcatraz, obiectiv turistic paranormal

In mijlocul unui golf rece si cenusiu, inconjurata de ape adanci si tumultoase sta o insula stancoasa pe care celebra insula Alcatraz a fost construita pentru a tine inchisi cei mai temuti criminali ai Americii. Alcatraz nu a fost construita cu gandul la reabilitarea detinutilor. Din 1934 si pana in 1963, cand a fost inchisa, inchisoarea a fost un loc care inspira frica si un loc in care detinutii erau pedepsiti. Aici, foarte multi detinuti dificili erau trimisi pentru a marturisi crimele comise si erau chinuiti, dezbracati si baturi, privati de lumina si mancare; multi sfarseau morti sau ramaneau cu sechele psihice.

Nu este de mirare ca celulele si peretii inchisorii Alcatraz au absorbit toata energia negativa a acestor atrocitati care s-au petrecut aici. Parapsihologii sugereaza ca acest gen de torturi si decese traumatizante isi lasa amprenta pe locurile unde se petrec si cauzeaza efecte ciudate, pe care oamenii le atribuie fantomelor sau spiritelor malefice.

Alcatraz

Alcatraz

Inainte de a fi inchisoare federala, insula a gazduit detinuti militari care erau tinuti legati in lanturi si dormeau direct pe piatra in frig si ploaie. Acestia erau lasati sa isi duca zilele inconjurati de boli si de propria mizerie. La sfarsitul razboiului civil, capeteniile indiene care refuzau sa isi cedeze pamanturile si sa renunte la titlurile lor, au fost aduse aici – multa lume crede ca acesti indieni sunt responsabili pentru cele mai vechi activitati paranormale. Indienii credeau inca dinainte de fi deportati aici ca Alcatraz era locul unde se intalneau spritele rele. La inceputul secolului 20, numarul de condamnati a crescut foarte mult si acestia au fost pusi la munca pentru a extinde inchisoarea.

In anii 20 si 30 Alcatraz era deja o fortareata unde puteau fi inchise nume mari cum ar fi Al Capone, Robert Stroud, Machine Gun Kelly, Doc Barker si Alvin Karpis. Capone a fost inchis in carcerele din Alcatraz de mai multe ori si in ciuda faptului ca avea impresia ca este o celebritate, a sfarsit ca un om cu probleme psihice puternice. Mai multi oameni si-au luat viata si au suferit caderi nervoase la Alcatraz decat in orice alta inchisoare. In Alcatraz au existat detinuti care si-au sfasiat maruntaiele, si-au taiat singuri gatul sau au stat in izolare completa luni la rand. Alcatraz este un loc in care activitatile paranormale sunt raportate de foarte multe persoane.

Pe timpul zilei, turistii in cautare de senzatii tari viziteaza inchisoarea. Noaptea insa lucrurile se schimba: se aud zgomote ciudate de pe coridoarele blocate iar paznicii au raportat ca se aud zgomote de oameni ce alearga in zona ruinata a inchisorii. Se aud soapte din fostul spital si tipete din celulele inchisorii care sunt reci chiar si cand afara e canicula, unde capeteniile indiene erau incarcerate. Celula 14D, una dintre carceri, era temuta si de detinuti; acestia spuneau ca vedeau aici o pereche de ochi rosii – un detinut care s-a strangulat in aceasta celula a fost vazut apoi la apel intre ceilalti detinuti. De asemenea au fost raportate o multime de focuri de arma fantomatice, inainte si dupa ce a fost scoasa din uz inchisoarea.

Capone si-a petrecut mult timp spre sfarsitul sederii sale in Alcatraz cantand la banjo si mai multi oameni au auzit sunete ciudate de banjo de la dusuri, locul unde Capone era lasat sa repete pentru ca ii era frica sa nu fie asasinat daca iesea in curte. Chiar daca Al Capone a fost transferat, si-a servit sentinta si a fost eliberat, se crede ca sufletul sau dezorientat si-a lasat amprenta asupra locului impreuna cu alte suflete torturate.

Peste un milion de turisti viziteaza in fiecare an inchisoarea Alcatraz, iar printe ei se numara multi vanatori de fantome si spiritisti care sunt deseori dezamagiti. Printre vizitatori sunt multi insa care resimt o serie de efecte care pot fi puse pe seama energiilor negative acumulate aici. Daca exista locuri pe pamant unde raul este inradinat adanc atunci probabil acest loc este Alcatraz!

6 thoughts on “Inchisoarea Alcatraz, obiectiv turistic paranormal

  1. Mihaela

    Interesant articol dar nu m-ar tenta deloc sa vizitez aceasta inchisoare; mi se pare infricosator.

  2. ionelusdej

    poate ar trebui sa se deschida iara,sa fie strinsi din cei de care suntem condusi si cind dilesc sa ii lasam prin parc cu soriceii la plimbare

  3. ionutz

    e bine de stiut….mai stiam dinainte cite ceva de Alcatraz, in orice caz e un subiect interesant. Actuaii nostri politicieni au auzit oare de el…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.