My Travel Guru

Insule superbe din Europa

Cu siguranta ati auzit de Sicilia si Capri, Santorini sau Ibiza. Singura problema este ca toata lumea a auzit. Daca va aflati in cautarea unei destinatii perfecte pe una dintre insulele Europei atunci trebuie sa stiti ca exista mii de insule superbe pe batranul continent, care abia asteapta sa fie explorate.

1. Brijuni, Croatia

Celebre pentru peisajele suberbe, Insulele Brijuni, situate in vestul Croatiei, sunt in acelasi timp statiune si parc national. Inca foarte putin stricate de turismul agresiv, insulele beneficiaza de kilometri intregi de plaje spectaculoase si flora si fauna extraordinar de diversa din toate colturile lumii. Insulele erau candva locul preferat de vacanta al lui Tito, fostul presedinte al Yugoslaviei. Aici invita lideri mondiali si personalitati care vizitau tara. Printre cei care care s-au bucurat de frumusetile insulelor Brijuni se numara Sophia Loren, Elizabeth Taylor si Richard Burton.

2. Formentera, Spania

Formentera, Spania

Formentera, Spania

La doar 6 km de coasta celebrei insule din Spania, Ibita, se gaseste un mic paradis mediteraneean mult mai linistit si putin aglomerat. Cu plajele sale cu nisip fin, neatinse si nesfarsite si cu apa sa limpede de culoare turcoaz, Formentera pare mai degraba o insula din Caraibe decat din Europa. Satul Sant Francesc este pitoresc si perfect incadrat in peisaj, iar pe majoritatea plajelor din Formentera hainele sunt optionale.

3. Kalymnos, Grecia

Desi insulele grecesti au fost mereu o destinatie turistica importanta pe perioada verii, Kalymnos a inceput doar in ultima vreme sa-si deschida portile turistilor. Cunoscuta in special pentru pescuit, insula isi castiga un renume in randul cataratorilor. Kalymnos ofera frumuseti la tot pasul – case colorate stralucitor domina dealul de deasupra portului, unde barci de pescuit impanzesc marea.

4. Elba, Italia

Elba sau Isola d’Elba este cea mai mare dintre insulele arhipelagului Toscan si se afla la o ora de mers cu barca de continent. Cu un perimetru de 130 de km, insula Elba ofera turistilor niste peisaje de vis, sate foarte pitoresti de pescari si o o serie de atractii istorice importante. In insula Elba a fost exilat Napoleon Bonaparte de catre guvernele aliatilor in mai 1814. La mai putin de noua luni dupa inceperea exilului, Napoleon a scapat de pe insula cu o mica armata si s-a intors in Franta.

5. Lipari, Italia

La o ora nord vest de Sicilia se gasesc superbele insule Eoliene. Lipari este cea mai mare si mai aglomerata dintre ele, in special vara cand turistii invadeaza plajele sale minunate. Lipari este insa si cea mai interesanta din punct de vedere istoric. Portul din orasul principal este dominat de pe un deal inalt de o citadela veche inca din anul 1500. Exista si un parc arheologic unde se pot vedea ruine romane si grecesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.