My Travel Guru

Istorie si modernism in Roma

Roma este o adevarata capitala a culturii si a credintei, fiind in acelasi timp locul de nastere al civilizatiei occidentale si locul unde trecutul si prezentul se unesc intr-o armonie perfecta. “Cetatea Eterna” este poate cel mai spectaculos loc in care turistii pot savura istoria si pasiunea deopotriva.

Roma, Cetatea Eterna

Roma, Cetatea Eterna

Vechi si modern, trecut si prezent se imbina perfect, in permanenta in Roma. Turistii care viziteaza Roma pentru trei zile, trei saptamani sau trei luni, trebuie sa fie pregatiti sa paseasca in cel mai mare muzeu in aer liber din intreaga lume. Turistii se pot decide sa urmeze modalitatile tipice urmate de majoritatea turistilor pentru a vizita orasul si pentru a se bucura de cat mai multe din lucrurile pe care acesta le are de oferit sau pot decide sa se abata de la aceste modalitati obisnuite de vizitare. Orice ar alege, Roma ii va seduce si nu ii va lasa indiferenti. Turistii care viziteaza Roma raman mereu surprinsi de frumuseta milenara a orasului care desi atat de vechi parca d-abia a fost atins de trecerea imperturbabila a timpului.

Roma este un oras unic din foarte multe puncte de vedere. Spre exemplu numai in Roma puteti sorbi o gura de capuccino la o cafenea in fata Pantheonului, numai in Roma puteti cumpara struguri dintr-o piata veche de secole si apoi asista la o slujba sustinuta de Papa. Si toate acestea in aceeasi dimineata. Cand vine vorba despre o combinatie de arta spectaculoasa, istorie si viata exuberanta, nici un alt oras nu se poate compara cu Roma.

Roma este unul dintre cele mai fotogenice orase. Acest lucru nu mai este deloc surprinzator daca ne gandim ce obiective turistice exista in Roma – Vaticanul, Fontana di Trevi, Piata San Pietro sau Coloseumul. Turistii care aleg sa viziteze multe dintre obiectivele turistice din Roma sau doar sa leneveasca prin cafenele privind trecatorii vor avea parte de o vacanta intr-un stil roman unic. Roma este si un loc foarte romantic, o destinatie perfecta pentru luna de miere dar in acelasi timp este si unul dintre centrele modei, numarandu-se printre putinele orase ale lumii care stabilesc tendintele si directiile in moda.

One thought on “Istorie si modernism in Roma

  1. Simona Enache

    Toată Italia este absolut superbă. Dintre toate călătoriile mele, cel mai mult m-a încântat Italia, ţară pe care am vizitat-o de patru ori, cu sejururi de câte o lună şi jumătate. Aşa am putut să admir toate frumuseţile acestei tări de vis. Personal, mi-a plăcut extraordinar de mult provincia Toscana şi în special oraşele Lucca, Pisa şi Viareggio, denumit “perla Versiliei”. Nu poţi spune că un oraş e mai frumos decât altul, deoarece fiecare oraş e deosebit în felul său, cu multă istorie, plin de tradiţii şi obiceiuri fascinante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.