My Travel Guru

Kuala Lumpur, minunea din Malaezia

Kuala Lumpur este un oras ultra modern cu o populatie de peste un milion de locuitori.

A descrie Kuala Lumpur este ca si cum ai deschide o carte cu multe capitole incitante. Acest singur oras cu adevarat modern al Malaesiei apare ca un oras binecuvantat de coloritul modernismului dar si de o mostenire istorica bogata. Desi KL, asa cum ii spun malaezienii se intinde pe o suprafata de 244 de km patrati, spiritul sau este mult mai mare, atat de mare incat incearca sa imbratiseze toata lumea. Kuala Lumpur este situat la confluenta dintre Sungai Gombak si Sungai Klang – asa si-a luat probabil si numele care inseamna “confluenta mlastinoasa” in limba malaeziana.

Petronas Towers, Kuala Lumpur

Petronas Towers, Kuala Lumpur

In termeni geografici, Kuala Lumpur este situata pe coasta de vest a Peninsulei Malaezia. Kuala Lumpur este orasul in care isi are sediul Parlamentul Malaeziei, fiind capitala legislativa a tarii. Localizarea sa foarte buna si importanta sa ca oras, face din KL principalul centru economic si cultural al tarii. Pentru turistii care vad orasul acum, este de neimaginat ca acest oras a fost acum mai putin de 160 de ani doar o adunatura de exploatari miniere.

Cea mai frumoasa parte a orasului Kuala Lumpur este ca a reusit sa pastreze echilibrul intre cultura sa straveche si modernismul debordant. Kuala Lumpur este intesat de zgarie nori dintre cei mai avantgardisti si mall-uri uriase dar cu toate acestea magazinele si casele traditionale care nu lipsesc aduc aminte de trecut. Langa una dintre cele mai inalte caldiri din lume, Turnurile Gemene Petronas, se gasesc ateliere si magazine de manufacturi. Kuala Lumpur se mandreste cu faptul ca este unul din putinele orase din lume cu paduri foarte vaste in perimetrul sau.

Locuitorii din Kuala Lumpur sunt oameni ce apartin diferitelor secte sau comunitati religioase dar care stiu sa pastreze relatii cordiale intre ei. O vacanta la Kuala Lumpur, desi costisitoare poate fi o experienta de viata cu adevarat interesanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.