My Travel Guru

Kurhaus Hotel este un monument din 1818

Stai la Kurhaus Hotel cand esti in Olanda.

Majoritatea turistilor care viziteaza Olanda prefera sa stea in Amsterdam – pana la urma acolo este centrul distractiei si acolo se intampla aproape tot ce poate fi considerat notabil. Daca vreti sa vedeti mai mult din restul tarii atunci trebuie neaparat sa luati un tren pana la Haga. Capitala guvarnamentala a tarii se invecineaza cu una dintre cele mai populare plaje din Tara Lalelelor – Scheveningen.

Kurhaus Hotel, Olanda

Kurhaus Hotel, Olanda

Daca dispuneti si de timp atunci in mod cert trebuie sa luati in considerare petrecerea unei nopti la Kurhaus Hotel. Istoria acestui extraordinar hotel de pe plaja din Scheveningen dateaza inca din anul 1818. Cladirea a supravietuit unui incendiu, razboiului, renovarilor si celui mai scurt concert sustinut vreodata de Rolling Stones.

O multime de alte nume mari au sustinut spectacole aici, lucru ce se poate vedea si astazi din fotografiile ce sunt expuse in barul hotelului. Printre cele mai cunoscute personalitati artistice care au sustinut spectacole aici se numara Marlene Dietrich, Duke Ellington, Vladimir Horowitz sau Maria Callas.

Numele de “Kurhaus” provine din cuvantul german “leac” – vantul dinspre Marea Nordului este considerat ca fiind unul dintre cele mai benefice pentru sanatate din lume. Pretul camerelor incepe de la 141 de Euro (la care mai puteti adauga vreo 40 de Euro pentru o camera cu vedere la plaja). Pentru 1075 de Euro puteti locui o noapte in apartamentul prezidential, care este dotat cu o terasa proprie.

Kurhaus Hotel a gazduit de-a lungul timpului o serie de personalitati cum ar fi Mikhail Gorbachev, Printul Harald al Norvegiei, Audrey Hepburn, Sir Winston Churchill si desigur membri ai familiei regale olandeze. Pe perioada verii, plaja este intesata de turisti care se bucura de apa marii sau care iau masa la unul din numeroasele pavilioane pentru care Scheveningen este chiar faimos. Toti acesti turisti petrec ore intregi la volan pentru a ajunge la plaja din Scheveningen. Cei privilegiati nu trebuie decat sa coboare scarile hotelului pentru a se afla pe aceasta plaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.