My Travel Guru

Madrid, orasul galactic al Spaniei

Madrid este capitala Spaniei si unul dintre cele mai importante orase ale tarii.

Capitala Spaniei, situata in inima peninsulei iberice si chiar in centrul Campiei Castiliene la o altitudine de 650 de metri deasupra nivelului marii are o populatie de aproximativ trei milioane de locuitori. Un oras cosmopolit, un centru de afaceri, sediu general al administratiei publice spaniole, al guvernului, al parlamentului Spaniei si resedinta a Familiei Regale Spaniole, Madrid are un rol important si in alte sectoare cum ar fi cel bancar sau industrial. Madrid este totusi si o destinatie turistice importanta si care merita vizitata. Madridul este caracterizat de o viata culturala si artistica intensa dar si de o viata de noapte plina de evenimente.

Madrid, Spania

Madrid, Spania

Marea metropola ce se numeste astazi Madrid isi are originile inca de pe vremea emirului arab Mohamed I (852-886), care a ordonat construirea unei fortarete pe malul stang al raului Manzanares. Ulterior ar devenit un subiect de disputa intre arabi si crestini pana cand a fost cucerit de la Alonso al VI-lea in secolul al XI-lea. La sfarsitul secolului al XVII-lea a fost construit un zid defensiv pentru a proteja orasul si drumururile spre Segovia, Toledo si Valencia. In secolul al XVIII-lea, sub domnia Regelui Carlos al III-lea au fost proiectate marele artere ale orasului, cum ar fi Paseo del Prado si Paseo las Acacias.

In Madrid au loc tot felul de festivaluri si manifestari de-a lungul anului. Un Carnaval are loc in Madrid cu parade si festivitati fastuoase. De asemenea in Madrid au loc serbarile numite “Fiestas del 2 de Mayo”, un festival al comunitatii din Madrid. Serbarile includ concerte, manifestatii in aer liber si lupte cu tauri. Data de 15 mai marcheaza inceputul festivitatilor ce dureaza o luna de zile si sunt tinute in onoarea patronului orasului. Aceste manifestari sunt cunoscute sub numele de “Fiestas de San Isidro”.

Oferta de hoteluri in Madrid este evident extrem de variata. Daca doriti insa sa va petreceti o vacanta in capitala Spaniei este in mod cert recomandatat sa va faceti rezervari dinainte de a ajunge. Obiectivele turistice din Madrid, manifestarile sportive si viata economica agitata fac din acest oras unul destul de aglomerat de turisti din toate colturile lumii, de accea este bine sa faceti rezervari in prealabil, pentru a evita o eventuala neplacere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.