My Travel Guru

Mexic isi protejeaza turismul impotriva gripei porcine

Dupa o adevarata isterie generata de izbucnirea epidemiei de gripa porcina (virusul H1N1) care a devastat turismul si a avut ca rezultat un grad de ocupare al hotelurilor foarte scazut, turismul din Mexico City incepe sa-si revina. Pentru a ajuta aceasta ramura economica importanta sa ajunga la un nivel macar apropiat de cel pre-“apocaliptic”, Ministerul Turismului din Mexico City pune la cale un plan care, spera oficialii va convinge oamenii ca este sigur sa isi petreaca vacanta in Mexic.


Asigurare medicala gratuita

Asigurare medicala gratuita

Acest plan prevede ca orice turist care se va caza in unul dintre hotelurile din Mexico City va primi asigurare medicala gratuita. Conform prevederilor acestei reglementari, turistii sunt acoperiti de polita nu numai pentru tratamentul contra virusului H1N1, dar si pentru tratamentul oricarei alte boli sau accident ce-l pot suferi pe perioada sederii in Mexico City. Medicamente compensate, ingrijire de urgenta la dentist, spitalizari si servicii de ambulanta sunt toate acoperite de polita oferita in mod gratuit. Se ofera chiar si asistenta in caz de jaf, pierdere a bagajului, intarziere sau anulare a zborului.

Mexico City primeste in mod normal aproximativ 7 miliaone de vizitatori (mexicani si straini) in fiecare an. Atunci cand au aparut stiri despre izbucnirea virusului H1N1, turistii au inceput sa dispara si gradul de ocupare ale hotelurilor a scazut simtitor, atingand un minim de 5% in luna aprilie. Acum gradul de ocupare este in jur de 59% dar industria hoteliera inca resimte efectele gripei porcine. Oficialitatile spera ca prin oferirea de asigrare medicala gratuita sa-i atraga pe cei care se gandesc la o excursie in Mexic dar care se tem foarte mult de riscul de imbolnavire.

Pe tine gripa porcina te-a facut sa iti schimbi planurile de vacanta?

 

 

One thought on “Mexic isi protejeaza turismul impotriva gripei porcine

  1. Eugen

    De ce oare in toate tarile din lumea asta se iau masuri normale pentru problemele existente si numai in Romania nu se intampla acest lucru? La noi criza economica aduce noi taxe si impozite ca sa ingroape si mai rau turismul sau orice alta ramura economica…Trist!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.