My Travel Guru

Mica Sirena din Copenhaga

Copenhaga are atractii si obiective turistice pentru toate gusturile.

Copenhaga este destinatia perfecta pentru o escapada romantica de cateva zile impreuna cu pesoana iubita. O cina la lumina lumanarii, plimbari prin parc, tratamente de infrumusetare, o vizita la cele mai romantice obiective turistice sunt doar cateva dintre lucrurile ce le poti face impreuna cu cel de langa tine. In Copenhaga turistii se pot indragosti din nou pentru ca acest oras este cadrul perfect pentru asa ceva.

Mica Sirena, Copenhaga

Mica Sirena, Copenhaga

Cu istoria sa bogata, plina de cladiri istorice si stradute antice, cu muzeele sale deosebite si galerii de arta, cu superbele Gradini Tivoli si cu o monarhie care este cea mai veche din lume, capitala Danemarcei are atractii pentru toate gusturile. Copenhaga nu este insa un muzeu viu, ci din contra este un oras vibrant, modern al carui trecut fascinant coexista cu latura sa contemporana, cu ultimile tendinte din arhitectura, design si moda. Copenhaga chiar este una dintre capitalele lumii in domeniul design-ului, statut ce este reflectat de cladirile ultra moderne si de complexele ametitoare.

Peste o mie de ani de istorie este deja scrisa in Copenhaga. Exista un singur zgarie-nor in centru dar acesta este deja un clasic. Ca in orice oras, Copenhaga este un produs al oamenilor ce locuiesc in el. Copenhaga a fost foarte norocos, printre locuitorii sai numarandu-se Hans Christian Andersen si Soeren Kierkegaard. Hans Christian Andersen a scris o poveste despre Mica Sirena, Disney a facut un film si Copenhaga a ridicat o statuie in onoarea acesteia. Mica Sirena continua sa fie cel mai popular obiectiv turistic din intreaga Danemarca.

6 thoughts on “Mica Sirena din Copenhaga

  1. Nadina

    Esti sigur ca statuia a fost ridicata in memoria lui Andersen? –> “The idea for the statue originated in 1909 when brewer Carl Jacobsen saw the ballet version of the Little Mermaid and was so impressed that he commissioned sculptor Edvard Eriksen to create a bronze statue on Copenhagen’s waterfront.”

  2. Travel Guru Post author

    N-am zis ca statuia a fost ridicata in memoria lui Andersen, dar este interesant de stiut ca un spectacol de balet a dus la constructia statuii 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.