My Travel Guru

New York, centrul Universului

New York a fost poarta spre taramul tuturor posibilitatilor inca din secolul al XIX-lea.

New York este quintesenta Americii. Capitaluri, forta de munca din belsug, materii prime, pobilitati de transport maritim si cai ferate, au facut din acest oras gigantic centrul mondial al afacerilor.

New York

New York

Nicaieri in Statele Unite nu se mai intalneste o diversitate culturala si etnica atat de mare, cu peste doua sute de nationalitati ce convietuiesc intr-un spatiu atat de stramt. Orasul este modelat de aceasta multiculturalitate si nicaieri in Statele Unite nu se mai gasesc atat de multi zgarie-nori ce se inalta catre cer.

Dupa ce World Trade Center a cazut victima a atentatelor teroriste din 11 Septembrie 2001, cea mai impresionanta priveliste peste Manhatten poate fi intalnita din nou de la ultimile etaje ale celebrei cladiri Empire State Building. Manhatten este un cartier care nu doarme niciodata. Ziua, printre cladirile ce spinteca cerul, barbati imbracati in costume impecabile si femei de afaceri roiesc ca furnicile. Newyorkezi si turisti deopotriva petrec pe tot timpul noptii pe Broadway si pe strazile din jur. Mii de masini se imbulzesc in permanenta pe strazi in timp ce sirenele politiei sau salvarii se aud aproape in permanenta.

Podul Brooklyn este o constructie care iti taie rasuflarea si face legatura intre Brooklyn si Manhatten peste Hudson. Times Square, centrul cartierului Manhatten, este locul de intalnire pentru newyorkezi dar si pentru turisti. New York este un oras in care vechiul lasa tot timpul loc noului si in care timpul trece mult mai repede decat in alte locuri datorita agitatiei si tumultului permanent in care se afla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.