My Travel Guru

Obiective turistice din Valencia, Spania

Principalele obiective turistice din Valencia.

Pentru turistii care viziteaza pentru prima data orasul, o lista a celor mai populare obiective turistice, muzee si atractii din Valencia poate fi foarte utila. Iata cele mai importante obiective turistice din orasul Valencia, locuri pe care nu trebuie sa le ratati in vacanta dumneavoastra in Valencia:

Plaza del Mercado este locul un se gasesc trei dintre cele mai importante cladiri din Valencia. Prima dintre ele este “Lonja de la Seda“, cel mai bun exemplu de arhitectura gotica, o cladire impresionanta ce se gaseste pe lista Patrimoniului Umanitatii (UNESCO). Biserica Santos Juanes, un edificiu in stil baroc, este cea doua cladire din Plaza del Mercado ce trebuie vizitata neaparat. Piata centrala – Mercado Central – este al treilea punct de interes din zona. O piata foarte colorata intr-o cladire moderna foarte frumoasa.

Catedrala din Valencia

Catedrala din Valencia

Catedrala din Valencia este si ea printre obiectivele turistice ce nu trebuiesc ratate. Fiecare dintre portile Catedralei are un stil diferit: Poarta de fier este construita in stil baroc, Poarta Apostolilor in stil gotic si Poarta Palatului in stil romanesc. Turnul in care se afla clopotul se numeste El Miguelete. Din acest turn poate fi admirata o priveliste cel putin interesanta. Plaza de la Virgen se gaseste exact in locul in care in trecut se afla forumul Valenciei Romane.

Turnurile Serranos sunt considerate ca fiind cea mai mare poarta de intrare in oras in stil gotic din Europa si au fost construite la sfarsitul secolului al XIV-lea de catre Pere Balaguer ca parte din fortificatiile orasului. In mod provizoriu au fost folosite ca celule de inchisoare si au servit ca un arc triumfal cu ocazia multor festivitati.

Biserica San Juan del Hospital este una dintre cele mai vechi biserici din Valencia, fiind construita in jurul anului 1261. In interior turistii pot admira capela Santa Barbara si alte capele decorate cu picturi murale din perioada gotica. Dintre muzeele din Valencia, cele mai populare sunt “Museo de Bellas Artes San Pio V” si “Museo Nacional de Ceramica Gonzalez Marti

Gradina Botanica din Valencia a fost fondata in anul 1567 cu scopul studierii plantelor medicinale. In anul 1802 a fost amplasata in locatia in care se gaseste si astazi (“l’Hort de Tramoyeres“). Restaurarea care a avut loc in anul 2000 a fost extrem de bine-venita, acest spatiu verde devenind iarasi extrem de spectaculos.

Portul si plaja din Valencia si iarasi atractii ale orasului ce nu trebuie ratate. In port turistii pot admira o multime de yacht-uri si ambarcatiuni de lux iar apoi se pot relaxa pe plajele Las Arenas, La Malvarrosa sau Alboraya.

3 thoughts on “Obiective turistice din Valencia, Spania

  1. Dan Cristian

    ma aflu in Valencia datorita programului Erasmus,nu am cuvinte despre locurile de aici,am vizitat in acest timp si Barcelona,este si Barcelona frumoasa dar prefer Valencia este mai linistita, dar in acelasi timp langa Museo de Bellas Artes San Pio V se afla Jardin de Real unde este extraordinar loc pentru relaxare,si totodata nu utiati sa vizitati gradinile Turiei care totusi este ceva de admirat la ce au facut valencienii,cum au deviat un rau mare si ce au facut pe albia raului

  2. vio

    Tocmai m-am intors din Spania, unde am vizitat Barcelona si Valencia. Ambele sunt superbe. Nu trebuie facute comparatii intrucat obiectivele turistice difera astfel ca nu comporta discutii care-i cea mai…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.