My Travel Guru

Obiective turistice in Strasbourg

Strasbourg este capitala regiunii Alsacia din Franta

Turistii care ajung prin zona si nu se opresc putin si in Strasbourg au in mod sigur numai de pierdut. Aflat imediat dupa granita dintre Franta si Germania, orasul Strasbourg este un amestec unic al influentelor ambleor tari. De asemenea, in Strasbourg se gasesc sediile unor consilii europene si instatitutii importante, dintre toate remarcandu-se sediul Parlamentului European. Strasbourg imparte cu Bruxelles onoarea de a gazdui sediul Parlamentului European, una dintre cele mai prestigioase institutii ale continentului.

Vacanta la Strasbourg, Franta

Vacanta la Strasbourg, Franta

Printre obiectivele turistice cele mai importante din Strasbourg se numara locuri ca Mica Franta si Catedrala Notre Dame. Aceasta din urma este un obiectiv turistic ce atrage foarte multa lume in Strasbourg. In mod surprinzator Catedrala din Strasbourg are cea mai inalta clopotnita din intreaga Franta, cu toate ca nu putem spune ca nu ar avea competitori seriosi.

Aceasta catedrala a fost chiar cea mai inalta cladire din lume pentru o perioada foarte lunga de timp; din anul 1647 pana in 1874 cand a fost detronata de biserica Sf. Nicolae din Hamburg, Germania. Ceasul astronomic din interiorul Catedralei Notre Dame este iarasi un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat intr-o vizita la Strasbourg.

Mica Franta este denumirea ce-a fost data zonei dintre cele doua rauri in apropierea centrului orasului. Aceasta zona este superba si intruchipeaza cel mai bine imbinarea celor doua culturi, franceza si germana. In Evul Mediu, aici era zona cea mai dezmatata si putin onorabila a orasului, un cartier rosu al Strasbourg-ului. Desi se poate spune ca este un pic prea turistic, un scurt tur cu barca poate fi o modalitate interesanta de a vedea orasul dintr-o perspectiva mai deosebita. Nu este la fel de impresionant ca un tour pe canalele din Amsterdam sa zicem, dar reflexia cladirilor in apa poate contribui la o dupa-amiaza placuta.

Orangeria este un al obiectiv turistic al orasului Strasbourg, un parc superb, care ofera impresia ca te afli la mii si mii de kilometri distanta de civilizatie. Cateva cladiri cu o arhitectura deosebita si gazonul perfect ingrijit ofera turistilor posibilitatea petrecerii unor momente foarte placute. Este un parc tipic frantuzesc de cea mai inalta clasa.

Pentru vizitare ati putea alege luna Decembrie sau sfarsitul lunii Noiembrie deoarece in Strasbourg se organizeaza unul dintre cele mai interesante targuri de Craciun din intreaga Franta, iar orasul este transformat intr-un loc cu adevarat feeric.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.