My Travel Guru

Obiective turistice Oslo

Oslo este capitala Norvegiei si un oras ce are mult obiective turistice.

Pentru un oras relativ mic, Osla este remarcabil de bine dotat cu muzee si galerii de arta. Centrul orasului care este extrem de compactat, pastreaza foarte mult din aspectul medieval si este plin de parcuri si verdeata. La o distanta mica de centru exista cartiere cu un aer foarte placut pentru plimbari sau cumparaturi. Aker Brygge este zona portuara recent modernizata si aflata in imediata apropiere a centrului orasului. Cu o multime de magazine si baruri si restaurante pe malul apei este o zona foarte frumoasa de vizitat.

Principalele obiective turistice din Oslo

Castelul Akershus, Oslo

Castelul Akershus, Oslo

Palatul Akershus si Fortareata. Regele Haakon Magnusson a ordonat construirea castelului Akershus in anul 1299. Desi partial afectat, reparat, fortificat si renovat de-a lungul secolelor, zidurile antice si turnul medieval central al acestei fortarete impozante inca domina imprejurimile. Orasul din interiorul fortaretei a fost reconstruit dupa marele incendiu din 1624. Renovarea din secolul 17 a castelului au adus acestuia sali de banchet minunate care se gasesc deasupra celulelor medievale din labirintul de dedesubt. Tot aici se afla si “Norges Hjemmefrontsmuseum” (Muzeul Rezistentei), cu exponate ce amintesc de ocupatia nazista a Norvegiei.

Oslo Radhus. Chiar pe malul apei cu fata spre fiord, aceaste cladiri gemene moderne inaugurate in 1950 pentru a celebra a 900-a aniversare a orasului, domina intregul peisaj. Frescele si picturile murale din interior compenseaza pentru exteriorul care inspira soliditate. Teme din istoria si cultura Norvegiei sunt predominante in picturile care descriu viata de zi cu zi si mitologia vikingilor. Aceasta cladire trebuia terminata cu mult timp inainte dar finalizarea sa a fost amanata, in mare parte din cauza celui de-al doilea razboi mondial. In Oslo Radhus se decerneaza in fiecare an in luna decembrie, Premiul Nobel pentru Pace, de aceea aceasta cladire poate fi considerata un obiectiv turistic important in Oslo.

Galeria Nationala. Galeria Nationala a Norvegiei gazduieste o colectie de arta internationala dinainte de 1945 cu adevarat respectabila. Colectia acestui obiectiv turistic din Oslo include opere ale lui Gauguin, Picasso, Cezanne si El Greco. De un interes deosebit este colectia Norvegiana unde domina opere din “perioada romantica nationala”.

Frognerbadet. Acest complex de piscine in aer liber este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Oslo pe perioada verii. Cu trei piscine in aer liber, inclusiv o piscina de sarituri, tobogane si sectiuni separate pentru adulti si copii, acest parc acvatic atrage turistii si localnicii deopotriva. Norvegienii stiu sa se bucure la maxim de vara destul de scurta; invadeaza zilnic piscinele si fiecare petic de iarba din jurul acestora. In weekend de obicei cozile sunt interminabile astfel incat este de recomandat o vizita matinala. Frognerbadet este dotat cu cabine de dus, vestiare, toalete si un restaurant.

Oslo este cel mai mare oras din Norvegia si capitala tarii inca din anul 1814. Guvernul si Parlamentul tarii se afla aici iar la capatul strazii principale din Oslo, dincolo de poarta Karl Johans, se gaseste Palatul Regal. Combinatia vietii de oras cu multitudinea de oportunitati pentru activitati in aer liber face din Oslo o destinatie cu adevarat unica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.