My Travel Guru

Obiective turistice si atractii in Berlin

Orasul Berlin se afla pe raul Spree in statul federal Brandenburg din Germania. Berlin este capitala tarii si a trecut printr-o serie intreaga de schimbari importante in ultimii 100 de ani. Astazi este un oras plin de viata, modern si interesant ce atrage tot mai multi turisti in cautare de locuri unde sa petreaca cateva zile intr-un mod placut dar si un oras in care vizitatorii in interes de afaceri sunt si ei foarte multi. De la cel de-al Doilea Razboi Mondial incoace, orasul s-a ridicat din propria cenusa si a trecut prin cel mai mare proiect de reconstructie din Europa.

Berlin, Germania

Berlin, Germania

Marea majoritate a orasului Berlin a fost reconstruit, restaurat sau reinoit si exista unul langa altul elemente de arhitectura deosebita atat noua cat si veche. Exista mai multe puncte de informare turistica in centrul orasului Berlin si acestea pot oferi informatii la zi despre obiective turistice, muzee, evenimente, festivaluri, excursii si orice alte posibilitati de a vizita atractiile turistice din Berlin.

In Berlin sunt foarte multe obiective turistice si exista multe locuri si posibilitati de petrecere a timpului liber, de aceea Berlin a devenit o destinatie turistica foarte populara. Exista si o gama foarte larga de hoteluri si oferte de cazare care variaza ca pret in principal dupa locul in care hotelul sau respectiva posibilitate de cazare in Berlin este situata. In Berlin exista o multime de hoteluri de lux dar si oferte de cazare ieftina pentru cei care nu cauta decat sa plateasca cat mai putin.

Caderea Zidului Berlinului din anul 1989 a reprezentat un moment istoric si un punct important de cotitura pentru orasul ce fusese impartit in doua parti timp de 28 de ani. Berlinul de Est si Berlinul de Vest sunt acum unite desi inca pot fi remarcate unele semne de diferentiere. In Berlin exista o multime de obiective turistice foarte populare printre care se numara si Fernsehturm ( Turnul Televiziunii ), cea mai inalta structura din oras ce are in varf un restaurant rotitor. Un alt obiectiv turistic important este Potsdamer Platz, una dintre cele mai aglomerate piete din Europa, plina de magazine, baruri, cafenele sau restaurante. Checkpoint Charlie, un alt obiectiv turistic din Berlin, este probabil cea mai cunoscuta parte a Zidului Berlinului. Multi turisti aleg sa viziteze si Reichstag, sediul parlamentului Germaniei.

Orasul abunda de informatii despre istoria Berlinului, cu muzee cum ar fi complexul de cinci muzee de pe Insula Muzeelor. Printre muzeele interesante din Berlin se numara si Muzeul Egiptean care gazduieste artefacte vechi de sase milenii. In Berlin exista si numeroase galerii de arta unde turistii pot admira sculpturi dar si tablouri vechi si moderne ale unor pictori renumiti cum ar fi Van Gogh, Cezanne sau Picasso.

Tiergarten este parcul central din Berlin si o oaza de verdeata care acopera o zona de peste 252 de hectare. Este un parc superb si un loc popular printre berlinezi, care vin aici pentru relaxare, departe de viata tumultoasa din oras. Tiergarten este un obiectiv turistic care ofera de toate pentru toti: gradini, copaci, flori, cafenele, terase si exista chiar si o zona dedicata nudistilor, unde acestia pot face plaja linistiti.

Berlin este un oras relaxat cu o atmosfera incantatoare si dominat de un puternic sentiment al schimbarii. Turismul devine intr-un ritm accelerat o afacere importanta pentru oras, lucru ce indica clar ca in ciuda trecutului tumultos, orasul are un viitor maret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.