My Travel Guru

Obiective turistice si atractii in Geneva

Geneva este unul dintre cele mai verzi orase din Europa.

In Geneva se gasesc peste 20 de parcuri iar centrul orasului ofera turistilor si localnicilor oportunitati nenumarate pentru odihna si relaxare.

Contrar credintei generale, elvetienii sunt mai mult decat punctuali cand vine vorba de ora de inchidere. Daca un muzeu se inchide la ora 5 pm, trebuie sa va asteptati sa fiti invitati sa parasiti incinta la 4:45 pm. Daca doriti sa intrati in muzeu la 4:30 pm cel probabil nu veti fi lasat sa mai intrati. Cam acelasi tratament il puteti primi si in magazine sau orice alt loc public cu un orar. Geneva este insa un oras foarte frumos, plin de obiective turistice ce merita vazute.

Jet d'Eau din Geneva

Jet d'Eau din Geneva

Jet d’eau“, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Geneva reprezinta un adevarat simbol al orasului. “Jet d’eau” este o fantana cu apa pompata la 140 de metri inaltime. Spectaculosul jet era folosit ocazional pentru a elibera presiunea de la instalatia de producere a energiei electrice de pe Ron. Oamenilor le-a placut insa atat de mult incat in anul 1891 primaria a creat o fantana permanenta. Noapte jetul de apa este luminat foarte frumos. Cel mai bun mod de vizionare al acestui obiectiv turistic din Geneva este de la distanta deoarece pe o arie de jumatate de kilometru in jurul jetului este foarte multa apa. “Jet d’eau” este poate cel mai important obiectiv turistic din orasul Geneva iar accesul la aceasta atractie este gratuit pentru toata lumea.

Catedrala St-Pierre este un alt punct de interes. Catedrala se gaseste in cel mai inalt punct din Orasul Vechi, chiar in inima orasului. Catedrala Sf Petru din Geneva este cea mai veche si impresionanta comoara arhitectonica a orasului. Constructia monumentului a fost inaugurata in anul 1160 si a dura peste 400 de ani, suferind din cauza mai multor incendii si renovari de-a lungul secolelor. Turnul din partea de nord ofera o priveliste senzationala asupra intregului oras in timp ce subsolul adaposteste Muzeul de Arheologie unde puteti afla despre escavarile de obiecte de arta gasite sub Catedrala din Geneva – unele dintre aceste obiecte dateaza inca din anul 350 d.H.

Nicio calatorie in Geneva nu poate fi considerata completa fara o vizita la Cartierul General al Natiunilor Unite. Complexul poate fi vizitat numai cu un ghid insotitor si ofera turistilor o idee despre felul in care functioneaza cel important for international. In timpul vizitei turistii pot vedea Camera Adunarii Generale a O.N.U. ce are nu mai putin de 2000 de locuri si camera Consiliului O.N.U. ai carei pereti au decoratiuni din aur ce reprezinta lupta omenirii pentru pace.

Lacul Geneva (Leman) este cunoscut in toata lumea si ofera posibilitati nenumarate de petrecere a timpului liber de-a lungul intregului an. Pe malul estic exista un ceas imens din flori, ca un omagiu adus industriei de ceasuri din Geneva. Cadranul acestui ceas este ornamentat cu peste 6500 de flori si este reamenajat de mai multe ori pe an.

 Insula Rousseau este un alt obiectiv turistic important in Geneva. Aceasta insula romantica, numita astfel dupa Jean-Jacques Rousseau, celebrul filosof din Geneva, este un bastion al relaxarii si linistii in mijlocul apelor agitate ale fluviului Ron. Pe insula se gaseste o rezervatie de pasari si un restaurant care ofera o priveliste exceptionala.

Ai vizitat Geneva? Ce ti-a placut cel mai mult in acest oras din Elvetia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.