My Travel Guru

Obiective turistice şi atracţii în Toscana

Toscana cu o suprafaţă de 22.992 km² este aşezată în mijlocul Italiei, între Apenini şi Marea Mediterană, având un climat maritim de-a lungul coastei şi continental în interiorul regiunii. Florenţa, oraşul renaşterii italiene – oraşul artelor, este capitala regiunii. Nume mari ca Michelangelo, Leonardo da Vinci sau Donatello au făcut din Toscana centrul culturii renascentiste, iar capodoperele lor sunt faimoase în toată lumea. Poeţi şi scriitori ca Dante, Machiavelli sau Boccacio şi-au lăsat amprenta pe aceste locuri. Toscana este astfel socotită leagănul limbii şi culturii italiene.

Coasta Toscanei oferă un mediu relaxant cu plaje cu nisip fin şi păduri de molid. Cele mai importante staţiuni turistice sunt Viareggio, Marina di Massa, Marina di Pietrasanta, Tirrenia, Livorno, Cecina Mare, Punta Ala, Castiglione della Pescaia, Marina di Grosseto şi Principina Mare.

Riviera della Versilia

Riviera della Versilia

Viareggio este un oraş cu un stil şi un farmec aparte. Este situat pe coasta de nord a Toscanei, numită “Riviera della Versilia”, care este vizitat anual de milioane de turişti. Viareggio este vestit pentru carnavalul organizat în fiecare an, precum şi pentru festivalul de operă “Giacomo Puccini”. Oraşul este situat la numai 20 km de aeroportul internaţional de la Pisa. Deschiderea sa la Marea Ligurică şi lacul din acest oraş oferă multe posibilităţi de practicare a sporturilor acvatice. Numeroasele cinematografe, discoteci, teatre, restaurante, baruri, teatrul în aer liber “Puccini” oferă tot atâtea posibilităţi de petrecere a timpului liber (terenuri de tenis, de golf, piscine şi cluburi ecvestre).

Italia se bucură de cel mai mare şi cunoscut carnaval din Europa, organizat anual în februarie sau martie. Carnavalul din Viareggio are o tradiţie îndelungată, începând din 1873, şi este renumit pentru impresionanta paradă a carelor alegorice, fiecare numărând peste 200 de oameni costumaţi, în vârful cărora tronează păpuşi gigantice şi personaje satirice (reprezentând figuri din viaţa politică şi publică) facute din hârtie (manevrate din interior, prin greutăţi şi contra greutăţi, de 10 oameni), însoţite de trupe musicale şi de animaţie.

Atracţii medievale care merită să fie vizitate în Toscana sunt: Lucca – oraşul natal al compozitorului Puccini, turnul înclinat din Pisa şi Piazza del Campo construită în formă de melc din Siena. O altă atracţie sunt vechile cetăţi etrusce şi medievale ca Arezzo, Cortona, Volterra, Gimiguano sau Rosella în apropiere de Grosetto. Merită vizitate şi staţiunile de cură şi tratament ca San Carlo Terme, Montecatini Terme, Saturnia, San Cassciano dei Bagni şi Chianciano Terme. De asemenea, se pot face excursii pe insulele aflate în apropiere (Elba, Montecristo, Giannutri, Giglio, Pianosa), dar şi în rezervaţiile naturale.

Toscana, privită ca una dintre cele mai frumoase părţi ale Italiei, oferă o incursiune atât în lumea artei, a istoriei, a bunului gust, a tradiţiilor, cât şi într-un univers de vacanţă încântător, prin plajele şi peisajele sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.