My Travel Guru

Pacea aduce turistii inapoi in Liban

Liban este o tara de la Marea Mediterana din partea de vest a Asiei.

Chiar si dupa standardele Orientului Mijlociu, Libanul a trecut printr-o perioada foarte dificila. Un razboi civil foarte dur si invazii periodice ale Israelului, au facut din tara aproape o ruina, dar acum ca ordinea pare sa fi revenit, ministerul turismului incearca sa atraga turistii inapoi.

Destinatie Liban

Destinatie Liban

Libanul are multe avantaje care fac din el o destinatie turistica interesanta – plaje frumoase, posibilitati de ski, o bucatarie traditionala de calitate si cazare ieftina. In Liban exista obiective aflate pe lista Patrimoniului Universal UNESCO cum ar fi Valea Qadisha, o regiune luxurianta ce adaposteste comunitati crestine stravechi. Spre deosebire de marea parte a Orientului Mijlociu, in Liban alcoolul este legal si exista si o viata de noapte intensa. In trecut, Beirut era orasul cu cele mai tari petreceri de la Mediterana. Desigur a trecut foarte multa vreme de atunci insa exista mereu speranta ca acest lucru poate deveni din nou realitate!

Conform mai multor rapoarte, sute de mii de turisti au vizitat Libanul in acest an si ofcialitatile tarii spera sa atraga doua milioane de turisti pana la sfarsitul verii. Aceasta cifra este cu atat mai impresionanta cu cat Libanul are o populatie de doar patru milioane.

Libanul a fost relativ stabil din punct de vedere politic in ultima vreme, si daca va reusi sa tina in frau miscarea Hezbollah pentru a evita sa fie iarasi atacat de Israel, turistii in cautare de destinatii de vacanta ieftine si interesante vor gasi o noua locatie de vis!

Tu ai merge intr-o vacanta in Liban?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.