My Travel Guru

Palma de Mallorca – cea mai mare dintre insulele Baleare

Palma de Mallorca este capitala insulelor Baleare.

Este situata la sud de Mallorca si beneficiaza de o priveliste fantastica peste Golful Palma. Unul dintre primele lucruri pe care turistii le pot vedea cand ajung in Palma de Mallorca este fantastica Catedrala care domina intregul golf. Aceasta catedrala (La Seu) a fost construita in secolul al XIV-lea si are 121 de metri inaltime si 55 de metri latime. Este o cladire impresionanta contruita in stil gotic francez. Un adevarat tribut adus acestui stil arhitectonic, monumentul este deschis spre vizitare iar turistii au la dispozitie chiar si un muzeu al Catedralei din Palma de Mallorca. Catedrala este unul dintre cele mai importante obiective turistice de pe insula.

Palma de Mallorca, Spania

Palma de Mallorca, Spania

Dupa Catedrala, turistii pot vizita Palatul Almudaina, un castel regal si vechi palat al guvernatorilor musulmani. De aici se pot indrepta spre stazile din Palma de Mallorca ce vor parea ca un labirint foarte intortocheat, presarat cu multe palate, muzee si obiective turistice. Palacio Municipal este o caldire magnifica din secolul al XVII-lea, care acum este primaria orasului. Palacio de la Diputacion se gaseste chiar langa primarie si este sediul Consiliului din Palma de Mallorca.

Pentru cei ce doresc sa viziteze biserici exista Santa Eulalia, o biserica gotica ce reprezinta un bun punct de plecare. Aceasta se gaseste pe Calle de la Argenteria (Strada Bijutierilor). Alte locasuri de cult ce merita vizitate sunt Manastirea Sf. Clara si bisericile San Fancisco unde se gasesc mormintele lui Ramon Llull si San Miguel.

O alta destinatie de vizitat pentru turistii din Palma de Mallorca este “Passeig de Borne”, strada care a fost in trecut teren pentru desfasurarea de turniruri. Aceasta strada ajunge pana in “Placita de la Reina” unde se gaseste statuia poetului Joan Alcover. Tot aici este si locul unde turistii pot face cumparaturi din belsug.

Printre obiectivele turistice din Palma de Mallorca se mai numara Plaza Mayor, locul unde se aflau in trecut birourile Inchizitiei. Paseo de la Rambla este o strada plina de magazine cu flori si un loc excelent pentru o plimbare linistitoare.

In Palma de Mallorca varietatea de oferte de cazare este coplesitoare. In centru dar si in suburbii se gasesc hoteluri de cea mai buna calitate. Fie ca sunteti in cautarea unui hotel cu o lista interminabila de facilitati sau doar a unui hotel cat mai ieftin in care sa va puteti odihni dupa o zi obositoare, aveti de unde alege. Puteti consulta aceasta oferta de cazare in Palma de Mallorca pentru mai multe detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.