My Travel Guru

Pe urmele exploratorilor in Lisabona

Lisabona este cea mai vestica si insorita capitala a Europei.

Lisabona este capitala Atlanticului, binecuvantata cu o frumusete naturala deosebita si afundata intr-o istorie fascinanta. Lisabona este singura capitala europeana cu plaje la Oceanul Atlantic. O calatorie cu trenul de-a lungul coastei de nord a estuarului raului Tagus dezvaluie kilometri intregi de plaje cu nisip fin si auriu. La capat de linie se afla plajele din Estoril si Cascais, orase ce adapostesc cateva castele regale – o mostenire uluitoare din vremurile cand regii Portugaliei din antichitate isi petreceau verile aici. Privelistea apusului de soare in Atlantic, pe una din aceste plaje, este cu siguranta de neuitat.

Turnul Belem, Lisabona

Turnul Belem, Lisabona

Cea mai mare plaja din Europa este chiar la intrarea in Lisabona. La sud de raul Tagus si la doar jumatate de ora de oras se gaseste plaja Costa de Caparica, lunga de 30 de kilometri. Pentru cei interesati de trecut, Lisabona ofera o mostenire istorica bogata si foarte tumultoasa. In secolul al XVI-lea, vasele ridicau panzele de pe malurile raului Tagus in drumul lor spre indepartata Indie. Pasiunea orasului pentru ocean poate fi resimtita si in zilele noastre.

O adevarata odisee de creaturi marine intr-un aquarium ultra modern, o priveliste care-ti taie rasuflarea de pe zidurile unui castel vechi de o mie de ani, un pod care pare ca nu se mai sfarseste niciodata, cafenele legendare si magazine Art Nouveau, un apetit pentru viata de noapte recunoscut in toata lumea, melancolie si pofta de viata in acelasi timp. Toate acestea le gasesti Lisabona, un oras captivant si o capitala europeana plina de suflet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.