My Travel Guru

Peisaje de vis din Europa

Mai jos va prezentam o selectie foarte subiectiva si foarte restransa a unor peisaje de vis din Europa. Unii dintre voi vor fi de acord ca aceste peisaje merita sa fie prezente in lista alcatuita, altii probabil vor considera ca exista multe alte locuri ce ar fi trebuit sa-si ocupe locul in topul nostru. Iata cateva peisaje de vis, niste adevarate frumuseti ale naturii care ofera privelisti impresionante.

5.Insula Skye, Scotia

Expertii de la National Geographic nu pot sa greseasca. Recent insula Skye a fost votata drept a 4-a cea mai frumoasa insula din lume fiind votata de 650 de experti in turism. Motivele pentru care s-a clasat atat de sus sunt foarte clare. Muntii, stancile si plajele nesfarsite creaza un peisaj de vis, capabil sa sensibilizeze si cele mai urbane persoane care de obicei sunt insensibile la farmecul naturii.

Peisaje de vis - Insula Skye, Scotia

Peisaje de vis - Insula Skye, Scotia

Peisaje de vis - Insula Skye, Scotia

Peisaje de vis - Insula Skye, Scotia

Peisaje de vis - Insula Skye, Scotia

Peisaje de vis - Insula Skye, Scotia

Peisaje de vis - Insula Skye, Scotia

Peisaje de vis - Insula Skye, Scotia

Populatia insulei este foarte mica dar straveche – traditiile dateaza inca din Epoca de Piatra. Astazi pe insula Skye locuiesc doar in jur de 9000 de oameni. Fauna de pe insula Skye nu este atat de bogata ca cea de pe restul arhipelagului britanic dar este considerabila. Este un loc ideal pentru cei pasionati de pasari, aici existand o multime de specii ce pot fi observate indeaproape, dar se gasesc si o multime de alte animale salbatice.

Istoria Skye este foarte bogata si spiritul stavechi se poate simti in aerul din jur. Arta traditionala, muzica populara si sporturi vechi sunt inca pastrate de localnicii care in parte inca vorbesc vechiul dialect galic.

4.Sicilia, Italia.

Sicilia cea arsa de soare, imbibata in miros de vin, rosii si istorie, e o insula unde un espresso are un gust mai bun decat oriunde altundeva in lume si unde apele marii au un colorit de un azur aproape ireal. Insula este locuita de 5 milioane de oameni care se bucura zilnic de aceste peisaje de vis. Cei 25.700 de km patrati ai Siciliei fac din ea cea mai mare insula din Marea Mediterana.

Cefalu, Insula Sicilia

Cefalu, Insula Sicilia

Sicilia, Italia

Sicilia, Italia

Sicilia este insula unde se afla Muntele Etna, cel mai inalt vulcan activ din Europa. Cu o inaltime de 3320 de metri Muntele Etna ofera si el o serie intreaga de peisaje de vis. In ciuda secetelor frecvente, insula este acoperita de vita de vie si maslini dar si portocali si lamai. Sicilia este cu siguranta un loc superb unde orice turist se poate bucura de o serie intreaga de privelisti neasemuite.

Sicilia, Italia

Sicilia, Italia

Sicilia, Italia

Sicilia, Italia

3.Aplii Elvetieni, Elvetia

Alpii, cel mai mare lant muntos din Europa se intind din Austria, prin Elvetia si pana in Franta. De-a lungul intregului lant muntos se pot intalni o multitudine de peisaje spectaculoase, dominate de varfuri inalte acoperite de zapada. Alpii reprezinta o destinatie turistica uimitoare atat vara cat si in anotimpul rece cand devin un paradis al sporturilor de iarna. O mare parte a acestui lant apartine Elvetiei, una dintre cele mai bogate tari din lume, cu un amestec unic de culturi si oameni ce vorbesc patru limbi – germana elvetiana, franceza, italiana si retoromana.

St. Moritz, Elvetia

St. Moritz, Elvetia

St. Moritz, Elvetia

St. Moritz, Elvetia

Locul care nu se poate sa nu capteze atentia, dintre toate statiunile din Alpii Elvetieni, este St Moritz, una dintre cele mai vechi statiuni montane din lume. Orasul strajuit de minunatele peisaje create de munti se gaseste pe malul unui lac limpede ca un cristal si se bucura de 300 de zile de soare pe an.

Trecatoarea St. Gotthard, Elvetia

Trecatoarea St. Gotthard, Elvetia

Alpii Elvetieni

Alpii Elvetieni

2.Venetia, Italia

Venetia este un oras ce se gaseste undeva pe taramul dintre vis si realitate. Este foarte greu de crezut ca acest oras a fost construit de oameni si nu de niste creaturi inzestrate cu puteri magice. Marcel Proust a spus: “Cand am mers la Venetia, am descoperit ca visul mi-a devenit adresa.” Cam aceasta este Venetia – orasul magiei,  basmelor si frumusetii.

Venetia, Italia

Venetia, Italia

Venetia, Italia

Venetia, Italia

Canalele Venetiei au fost construite pe un arhipelag ce este compus din 118 insule. Peste 400 de poduri fac legatura intre parti ale orasului de aceea orasul este supranumit si “Orasul Podurilor”. Aceste canale servesc ca drumuri pentru gondole si pentru versiunile lor mai moderne – vaporetto – ce servesc drept principal mijloc de transport in comun.

Venetia, Italia

Venetia, Italia

In orice perioada din an, Venetia ofera milioanelor de turisti niste peisaje de vis datorita in principal unicitatii acestui oras in intreaga lume. Pentru o lista completa de obiective turistice din Venetia puteti vizita aceasta pagina: Obiective turistice Venetia.

1.Islanda

Gheata, gheizare, izvoare termale, stanci, ghetari, dealuri inverzite si lacuri; aceasta sunt lucrurile care caracterizeaza cel mai bine Islanda – a doua insula ca marime din Europa, situata in coltul continentului, in nordul Oceanului Atlantic. Tundra acopera aproximativ 60% din teritoriu, in timp ce lacurile si ghetarii acopera in jur de 14%. Climatul oceanic sub-polar, umed si cu vanturi destul de puternice nu face din Islanda chiar locul unui concediu de vis insa peisajele din aceasta tara sunt cu adevarat spectaculoase si nu mai pot fi gasite in prea multe locuri. Datorita conditiilor destul de potrivnice, insula este locuita de numai 320.000 de oameni din care aproximativ 120.000 traiesc in Reykjavik, capitala Islandei.

Islanda
Islanda
Islanda
Islanda
Islanda

Islanda

Islanda

Islanda

Pentru tine care sunt peisajele de vis din Europa sau care ar trebui incluse in aceasta lista?

10 thoughts on “Peisaje de vis din Europa

 1. Catalin

  Cand am vazut ca postul este despre peisaje de vis din Europa, mi-am zis ca ar fi bine ca Scotia sa nu lipseasca din lista :))

 2. Florin SANDU

  De ce lipsesc poze din Africa, sau din America de Sud??? Si pe acolo sunt zone foarte frumoase!!!!!!

 3. horatiu

  eu as fi inclus norvegia. fiordurile alea ma lasa mereu cu gura cascata. foarte frumoase insa si peisajele din lista asta…pa pa

 4. iosif milas

  m-ar interesa un album cu cele mai frumoase peisaje din lume.va felicit pentru splendida lucrare care o faceti.dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va rasplateasca cu viata vesnica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.