My Travel Guru

Plaja in Paris pe malul Senei

Paris este un oras care surprinde turistii incarcand sa faca concurenta Coastei de Azur.

Multa lume ar fi tentata sa spuna ca Parisul are mai multe stradute intortocheate decat plaje cu nisip fin. Surpriza vine in urma proiectului “Paris Plage” – un proiect ce isi propune si realizeaza o serie de plaje artificiale, reconstruite an de an in fiecare vara. Acest proiect a fost pus in practica in ultimii sapte ani, chiar in mijlocul Parisului.

Plajele din Paris

Plajele din Paris

Proiectul are niste costuri estimate la aproximativ 1.5 milioane de euro in fiecare an si foloseste aproape 2000 de tone de nisip pentru a transforma niste drumuri aglomerate in plaje cu nisip fin de-a lungul fluviului Sena. Decizia de a se implementa un astfel de proiect a venit din considerentul ca toti parizienii ar trebui sa aiba posibilitatea de a isi lua o vacanta pe o plaja insorita chiar daca nu pot parasi orasul.

Proiectul s-a bucurat de o popularitate atat de mare incat a crescut tot mai mult de la an la an. In prezent se desfasoara in trei locatii si atrage aproape patru milioane de vizitatori. Plaja Louvre/Pont de Sully este dotata cu un zid pentru catarare, piscina si un spatiu in aer liber pentru desfasurarea de concerte. Pe plaja Port de la Gare se ofera vizitatorilor lectii de studiu in domeniul artei si wi-fi gratuit. La plaja Bassin de la Villette se pot practica sporturi nautice cum ar fi sailing-ul sau kayaking-ul. Sigur, plajele din Paris nu se compara cu cele din Seychelles, Bora Bora sau Hawaii dar reprezinta ceva inedit.

Plajele din Paris sunt deschise de la ora 8 dimineata pana spre miezul noptii din Iulie pana la sfarsitul lui August.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.