My Travel Guru

Plaja si carnaval la Rio de Janeiro

Carnavalul de la Rio este o dovada a exuberantei si bucuriei.

De la plajele extraordinare la marele festival din Februarie, Rio de Janeiro este un oras care stie sa-si bucure turistii, zi si noapte. Rio de Janeiro ofera atractii turistice, care i-au adus recunoasterea internationala. Cine nu a auzit de Carnavalul de la Rio, cea mai mare si populara petrecere din lume? Cine nu a auzit vreodata de statuia lui Isus Mantuitorul sau de plajele superbe Ipanema sau Copacabana? Cine n-a auzit de Parcul National Tijuca – cea mai mare rezervatie naturala urbana? Rio le are pe toate la un loc si mult mai multe.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro a fost capitala Braziliei pana in anul 1960 cand Brasilia, capitala actuala a fost inaugurata. Din cauza ca a fost capitala tarii inca se gasesc multe urme arhitectonice ale acestui fapt cum ar fi unele constructii impunatoare si luxoase ce adaposteau nobilimea si alte personaje importante ale acelor vremuri. Rio de Janeiro este inca unul dintre cele mai importante orase din Brazilia si unul dintre cele mai importante centre de afaceri ale tarii, fiind in continuare desemnat sa gazduiasca o multime de conferinte nationale si internationale. Acesta este un nou tip de turism de pe urma caruia Rio a inceput sa beneficieze – turismul de afaceri. Pe langa turismul de afaceri, turismul clasic atrage milioane de oameni din toate colturile lumii pe tot parcursul anului dar cu precadere pe perioada Carnavalului de la Rio. Datorita turismului care a inflorit extraordinar si oferta de cazare s-a imbogatit; in Rio pot fi gasite hoteluri de toate felurile si pentru toate buzunarele.

Cum vremea este calda si frumoasa de-a lungul intregului an, Rio nu depinde de anotimpuri pentru a atrage turistii. Obiectivele turistice pot fi admirate pe tot parcursul anului. Cei ce vor vizita Rio de Janeiro vor realiza ca programul lor de vizitare va fi mereu plin. Carnavalul de la Rio este marea explozie de bucurie a orasului. O mare petrecere care uneste emotii, creativitate, plasticitate, culori, sunete si multa imaginatie. Este cea mai mare petrecere din lume si o dovada clara a bogatiei culturale prezente in Brazilia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.