My Travel Guru

Prima vizita in Rotterdam

Pastele din acest an ne-a prins in Rotterdam. Bogdan a participat la maraton, care a avut loc chiar pe 12 aprilie. Asa ca, ne-am imbarcat cu mic cu mare spre Rotterdam. Drumul intre Haarlem si Rotterdam e de 40-50 de minute cu masina. Am parcat masina la un P+R unde am platit 2 eur pentru toata ziua. P+R este un sistem de parcare de langa orase fiind conectat cu reteaua de transport urbana. Sunt foarte convenabile ca pret (in Rotterdam multe sunt gratuite) asa ca am optat si noi pentru varianta asta de parcare.

De la parcare pana in centrul orasului, de unde se dadea startul la maraton, am mers 5 statii cu metroul. La ora 09:00, din fata primariei, ne-am luat la revedere de la Bogdan si noi am plecat sa hoinarim prin oras.

Pentru ca batea vantul destul de tare, am optat pentru un loc inchis. Si pentru ca ne aflam foarte aproape de gara centrala, am vizitat MiniWorld. Dupa ce ne-am lasat bagajele si o parte din haine la garderoba, pitica a tras obloanele iar eu m-am putut bucura de vizita. MiniWorld se intinde pe o suprafata de 600 mp si contine machete cu zone din Rotterdam de unde nu lipsesc podul Erasmus si casele cubice, portul din Rotterdam, cateva zone industriale (inclusiv un santier naval), peisaje de coasta si alte orasele limitrofe. Printre machete circula diverse tipuri de trenulete In Ziua dureaza 24 de minute iar cand vine noaptea, pentru doar 6 minute, o multime de luminite se aprind. Cand se face zi, totul prinde viata: trenurile

In mare parte, muzeul are miniaturi din Rotterdam dar pe alocuri sunt si miniaturi din alte zone, in special zona rurala si de coasta din Olanda.

Dupa MiniWorld, ne-am mai plimbat un pic prin oras pentru ca intre timp se facuse cald iar vantul se domolise. Am fost apoi sa-l culegem pe Bogdan de la finish si am pornit in cautarea unui local unde puteam manca/bea ceva. Pe drum am vazut su cubic houses, market si un pic din port. Nu portul mare, industrial, cu macarale si vase imense. Asta era un port micut cu cateva vase vechi cu vela. Dupa ce am mancat, am pornit spre parcare, in timp ce Bogdan imi povestea entuziasmat ce sustinere a avut pe parcursul cursei, oameni peste tot care incurajau alergatorii, locurile frumoase pe care le-a vazut pe traseu asa ca ne-am propus sa revenim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.