My Travel Guru

Romantismul din Insula Bora Bora

Insula Bora Bora este un paradis pe pamant pentru indragostitii din intreaga lume.

La mai putin de-o ora de zbor cu avionul de Tahiti sau Moorea, insula Bora Bora, cu laguna sa invaluita in nuante de albastru si verde dintre cele mai deosebite, este dragoste la prima vedere.

Insula Bora Bora

Insula Bora Bora

Indragostiti din toate colturile lumii au pus stapanire pe insula in care Muntele Otemanu, asemenea unui castel, se inalta spre cer. Paduri luxuriante si vai inforite pline de trandafiri japonezi domina privelistea, in timp ce palmierii inconjoara laguna precum un colier delicat. Plajele si nisipul lor alb, aproape perfect, se continua mai apoi cu apa in colorit de smarald ale carei gradini de corali sunt animate de pestisori foarte frumos colorati. Aceasta insula ar putea fi descrisa foarte usor drept centrul universal al romantismului, unde statiuni luxoase si spa-uri raspandite ici si colo, cu bungalouri construite chiar deasupra apei si vile cu acoperis de papura, creeaza o atmosfera de vis.

Spus intr-o maniera mult mai simpla, Bora Bora este cea mai frumoasa insula din lume. Pora Pora – numele stravechi, inseamna “primul nascut” si provine din legende ce povestesc ca aceasta a fost prima insula ce a iesit din apa, atunci cand Taaroa, zeul suprem, a scos-o din ocean dupa ce a savarsit actul mitic al creatiei arhipelagului Havai’i, acum cunoscut sub numele de Raiatea. Cu toate ca in tahitiana litera “B” nu exista, atunci cand Capitanul Cook a auzit numele insulei a confundat consoanele P si B, si-a numit insula Bora Bora.

Staiunile din Bora Bora primesc turistii in special cupluri aflate in cautarea unui cadru romantic, de peste 40 de ani si dotarile lor au fost mereu imbunatatite si mereu tind spre perfectiune. De la rasarit si pana la apus, fiecare statiune si-a construit un program ce ofera tot felul de experiente romantice din care oaspetii pot alege.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.