My Travel Guru

Ryanair da in judecata statul francez

Compania Ryanair a dat in judecata statul francez pentru ajutorul acordat companiei Air France. Compania low-cost irlandeza Ryanair a inaintat actele necesare unui proces importriva guvernului francez pentru ceea ce considera a fi un ajutor ilegal acordat companiei aviatice franceze, a declarat Michael O’Leary, presedintele companiei.

Ryanair

Scopul procesului deschis de Ryanair este recuperarea a 113 milioane de euro reprezentand despagubiri si dobanzi. O’Leary a declarat ca estimarile companiei sale spun ca Air France a primit peste un miliard de euro in ajutoare de stat ilegale din 1994 pana in prezent, insa nu a oferit mai multe detalii.

Recent, Air France a anuntat ca a inaintat o plangere Comisiei Europene, impotriva companiei Ryanair, acuzand-o de practici comerciale neloiale. O’Leary a declarat ca nu se teme de o decizie nefavorabila companiei sale a forurilor europene, citand o decizie din 2008 ce califica bonificatiile pe care le-a primit pentru a face curse spre aeroportul Charleroi din Belgia ca nefiind ajutoare ilegale primite de compania Ryanair.

One thought on “Ryanair da in judecata statul francez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.