My Travel Guru

Santorini, cea mai populara insula din Grecia

Santorini este una dintre cele mai spectaculoase insule grecesti.

Santorini este cea mai populara insula dintre insulele grecesti din mai multe motive. In primul rand este spectaculoasa din punct de vedere vizual. Atat de spectaculoasa incat putem spune ca se compara din acest punct de vedere cu Marele Canion. Nu exista prea multe locuri in lume in care poti sta intr-o cafenea, intr-un restaurant sau in balconul hotelului, suspendat pe marginea unui vulcan masiv, al carui crater este umplut de apa marii. Vulcan care mai este si activ pe deasupra. Si pentru a intregi unicitatea acestor locuri privelistea este spre vest, ceea ce echivaleaza cu niste apusuri de soare care-ti taie respiratia!

Insula Santorini, Grecia

Insula Santorini, Grecia

Probabil acesta este si unul dintre motivele pentru care Santorini este o destinatie turistica favorita pentru multi turisti aflati in luna de miere. Sunt putine locuri in lume care induc atat de mult romantism.

Multi cred ca Santorini este locul in care a existat candva Atlantida. Daca acest lucru este adevarat sau nu, nu vom afla prea curand insa Santorini este plin de vestigii arheologice printre care se numara si Akrotiri, varianta greaca a orasului roman Pompei.

Akrotiri este un sat antic pastrat multe secole sub lava si acum dezgropat. Muzeul de Arheologie din Santorini este foarte bogat in obiecte gasite pe insula.

Insula Santorini este cunoscuta pentru plajele sale cu nisip negru. In insula Santorini exista hoteluri de toate categoriile si de toate preturile, hosteluri si campinguri. Acest lucru face din Santorini o insula perfecta pentru toate varstele si buzunarele. Santorini are un aeroport destul de maricel si este legata de Pireu si prin cateva curse de feribot sau cu salupe de mare viteza. Este de asemenea un punct de oprire pentru toate croazierele care trec prin zona. Santorini este o insula aglomerata, dar destul de mare pentru a putea face fata acestei aglomeratii.

Plajele cu nisip negru din insula Santorini sunt o atractie importanta pentru insula, dar nu singura. Satele si asezarile restul insulei cum ar fi Thira, Imerovigli, Firastefani sau Oia reusesc si ele sa atraga turistii si sunt total dependente de acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.