My Travel Guru

Sejur in Egipt la piramide

In Egipt puteti vedea ultima minune a lumii inca intacta, piramida lui Keops de pe platoul Giza.

Vacantele clasice in Egipt sunt in marea majoritate legate de faraoni si de Egiptul Antic, desi in cele mai multe cazuri includ si cateva obiective turistice religioase crestine si islamice. Cele mai intalnite vacante in Egipt dureaza in jur de 10 pana la 14 zile si includ ca destinatii Cairo, Luxor si Asuan, dar nu neaparat in aceasta ordine. Multe dintre tururi sunt organizate sa includa si o croaziera pe Nil.

Piramide Egipt

Piramide Egipt

Multe tururi incep din Cairo, deoarece aici este cel mai important aeroport din Egipt si orasul prin care majoritatea turistilor intra in Egipt. Excursiile organizate pentru vizitarea orasului Cairo sunt in mod frecvent plasate ori la inceput, ori la sfarsitul excursiei. Spre exemplu un tur poate acoperi Piramida lui Keops din complexul faraonilor de la Giza si Muzeul de Antichitati Egiptene in prima zi. Apoi dupa vizitele la Luxor si Asuan se face intoarcerea la Cairo cand incepe si turul orasului pentru a vizita Citadela si piata Khan el-Khalili din partea islamica a orasului Cairo, apoi bisericile si Muzeul Coptic din vechiul Cairo. In acest muzeu se gaseste cea mai mare de artefacte crestin-egiptene din lume. Excursiile insa, nu trebuie in mod obligatoriu sa se desfasoare in aceasta ordine.

Dupa o zi sau doua in Cairo, astfel de tururi se indreapta spre Luxor sau Asuan, de obicei cu avionul sau cu trenul. Se mai pot aranja si altfel de mijloace de transport cum ar fi autobuzele. Tururile in care transportul se realizeaza cu autobuzul au avantajul ca pe drum pot opri pentru a vizita alte locuri si vestigii.

In Luxor tururile se opresc pentru o zi sau doua. Aici se pot vizita monumentele si mormintele de pe Valea Regilor, unele dintre cele mai importante din Egipt. Excursiile au loc de obicei dimineata, pentru a evita caldura dupa-amiezii. Restul opririi in Luxor este in general rezervata vizitarii malului estic unde se afla Luxor si mai multe temple dar si extraordinarul muzeu Luxor. Se poate include si o vizita la bazarul din oras.

La Asuan, in sudul Egiptului o singura zi este de obicei suficienta si poate include vizite la Manastirea Sf Simion, la Obeliscul neterminat si pe unele insule de pe Nil. Tururile standard includ de obicei si o vizita la templul Abu Simbel. Vizita la acest templu mai adauga o zi la oprirea in Asuan. Langa templul din Abu Simbel se poate si poposi o noapte intrucat aici exista si posibilitati de cazare.

Desi foarte concentrate si posibil destul de obositoare astfel de tururi asigura vizitarea celor mai importante obiective turistice din Egipt si permit turistilor sa descopere multe din frumusetile Egiptului Antic.

One thought on “Sejur in Egipt la piramide

  1. sejur egipt

    Cu siguranta, multi aleg o croaziera pe Nil. Majoritatea turistilor vor sa vada piramidele atat de incarcate de istorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.