My Travel Guru

Sejur in Turcia in locul vacantei in Grecia

Turcia este pe cale de a profita de pe urma unei parti importante a turistilor care ar fi ales Grecia, cel mai important concurent al sau in domeniul turistic, in urma publicitatii negative creata de grevele si manifestatiile violente din Grecia. Site-uri de cautari de bilete de avion au dezvaluit faptul ca numarul de cautari pentru zboruri spre Turcia sunt cu 159 % mai mari decat cele pentru bilete de avion in Grecia. Aceste date se refera la cautari pentru bilete de avion in perioada verii acestui an.


Plaja Turcia

Plaja Turcia

Ca urmare a gravelor probleme economice, greve si manifestatii violente au avut loc in ultimile luni in toata Grecia, iar industria turistica din aceasta tara pare sa fi primit o lovitura puternica. Rivala Greciei, Turcia este bine pozitionata pentru a prelua cota de piata si a profita de pe urma situatiei create.

Grecia are parte de foarte multa publicitate negativa in ultima perioada si din pacate pentru ei aceasta este vremea in care foarte multa lume isi rezerva sejururi sau vacante pentru la vara. Stirile despre incaierari stradale si greve care paralizeaza toata tara vor face rau Greciei si industriei sale turistice, iar pierderea Greciei este castigul Turciei unde sejururile si cererile pentru vacante sunt in crestere.

Fiind la distante aproape egale fata de tari din vestul Europei, cu o clima similara si adresandu-se cam aceluiasi tip de clienti, Turcia si Grecia au fost in mod natural, mereu rivale pe piata turistica. Pentru turistii care sunt in cautare de nisip si soare, o schimbare a destinatiei de la Grecia la Turcia nu este prea dificila. Turcia pe de alta parte beneficiaza de o prezenta pozitiva in mass media internationala, Istanbul fiind Capitala Culturala Europeana in 2010.

Printre site-urile de rezervari de bilete de avion, Turcia a avut trei destinatii intre primele 50 cele mai populare destinatii, in timp ce Grecia a avut numai una singura. Criza de stabilitate din Grecia i-a pus pe ganduri si pe turistii romani, multi reprofilandu-se pentru vacanta de vara spre vecinii bulgari dar si spre Turcia sau Egipt.

One thought on “Sejur in Turcia in locul vacantei in Grecia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.