My Travel Guru

Titanic II, un pas mai aproape de realitate

Constructia unei replici a Titanicului ar putea incepe anul acesta dupa ce miliardarul din spatele acestui proiect a declarat ca a angajat o companie specializata pentru realizarea unui studiu de fezabilitate.

Cand Clive Palmer, un magnat australian din industria mineritului a facut publice planurile de construi Titanic II, anuntul sau a fost primit cu scepticism.

1500 de oameni au murit cand primul Titanic s-a scufundat. Titanic II poate fi lansat la apa in cativa ani

Ulterior acesta a declarat ca a fost coplesit de raspunsul turistilor, si a incheiat un contract cu Deltamarin, o companie finlandeza de inginerie maritima, pentru a pune bazele unui proiect.

Tot Palmer a declarat ca daca toate lucrurile vor merge conform planului si proiectul va primi unda verde, constructia va incepe la Santierul Naval CSC Jinling din China, cu o data preconizata de incheiere in anul 2016.

Titanic II ar urma sa efectueze curse regulate intre Marea Britanie si Statele Unite. Tot Palmer a mentionat ca aceasta nava va fi construita in memoria celor care au servit pe primul Titanic, dar a pasagerilor care au pierit in acel mare dezastru naval.

Peste 1500 de oameni au murit atunci cand Titanicul s-a ciocnit de un iceberg si s-a scufundat in Atlanticul de Nord pe 15 Aprilie, 1912. Comemorarea a 100 de ani ce a avut loc anul acesta a generat o multime de evenimente organizate in memoria celor pierduti in aceasta tragedie. Printre acestea s-a numarat deschiderea unui centru turistic in Belfast si o croaziera comemorativa pe Balmoral, o nava apartinand companiei Fred Olsen.

Pentru a se asigura ca noul Titanic este cat se poate de aproape de cel scufundat acum mai bine de 100 de ani, Clive Palmer a angajat si cercetatori si istorici.

Nava cu motor diesel va avea si trei cosuri de fum, ce vor avea un rol pur decorativ. La bord vor exista 840 de cabine, noua punti iar vaporul va masura 270 de metri lungime si va avea o inaltime de 53 de metri.

Schimari majore se vor produce totusi. Componentele de pe Titanic vor fi sudate si nu nituite, vasul va avea un design mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil si o carma marita pentru o mai buna manevrabilitate.

Tu ai merge intr-o calatorie pe Titanic II?

One thought on “Titanic II, un pas mai aproape de realitate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.