My Travel Guru

Top 10 cele mai ciudate muzee din lume

O lista a celor mai ciudate muzee din intreaga lume!

Orice oras mare din lume are cel putin un muzeu de istorie a naturii, de stiinta sau de arta dar exista de asemenea si cateva muzee cu un specific mai ciudat. Acestea ne atrag adesea atentia si ne captiveaza imaginatia. Muzeele de mai jos sunt atat de ciudate incat cu siguranta merita vizitate! Acesta topul celor mai ciudate muzee din lume:

10. Muzeul Creioanelor. Muzeul creioanelor din Cumbria, Anglia este gazduit de o fabrica de creioane. Vizitatorii muzeului au ocazia sa intre in replica unei mine de grafit si sa afle lucruri despre istoria creioanelor.

9. Muzeul Lenjeriei de Vedeta. Acest muzeu din Bruxelles, Belgia numit si “Musee du Slip”, expune lenjerie intima purtata de vedete. Exponatele includ o pereche de tanga ce au fost purtati de porn-starul Brigitte Lahaie si o pereche de boxeri ce au apartinut ministrului belgian de finante, Didier Reynders. Piesa de rezistenta este un portret al lui Nicholas Sarkozy imbracat ca Napoleon si cu o pereche de chiloti pe cap.

8. Muzeul Sarmei Ghimpate se afla in Kansas si de la inaugurarea sa in anul 1971 informeaza turistii despre istoria sarmei ghimpate. Colectia include peste doua mii de tipuri de sarma ghimpata, unele datand chiar din secolul 19.

Muzeul Mustarului

Muzeul Mustarului

7. Muzeul Mustarului se afla in Wisconsin si expune 4800 de tipuri de mustar din toata America si din peste 60 de tari. Turistilor li se arata o istorie a mustarului si a industriei producatoare de mustar. Sunt expuse afise cu reclama la mustar si exista si un magazin de suveniruri de un poate fi cumparat…mustar.

6. Muzel Masinilor de Tuns Iarba din Lancashire, Anglia prezinta un istoric al acestor masini si exponate din intreaga lume. In acest muzeu nu sunt expuse doar masini de tuns iarba dar si proiecte si patente alte masinilor de tuns iarba de cand au aparut si pana in prezent.

5. Muzeul Parului din Avanos, Turcia gazduieste o colectie de suvite de par de la peste 16.000 de donatori. Muzeul se afla in Cartea Recordurilor ca fiind detinatorul celei mai mari colectii de par. Turistii pot contribui si ei la cresterea colectiei donand o suvita de par acestui muzeu!

4. Muzeul Canalizarii din Paris. Situat sub strazile din Paris, muzeul prezinta lunga istorie a salubritatii din Paris si al primului sistem de canalizare ce dateaza inca din secolul 13. Printre exponate se numara echipamente de protectie si haine ale lucratorilor de la canalizare.

3. Muzeul Torturii din Amsterdam se afla chiar in Red Light District. Turistilor le sunt prezentate diferite tehnici de tortura folosite de-a lungul istoriei si printre exponate se numara diferite ustensile folosite pentru tortura cum ar fi un scaun al Inchizitiei sau Spargatorul de Cranii.

2. Muzeul International al Vaselor de Toaleta din New Dehli, India prezinta wc-uri din diferite tari cum ar fi Argentina, Luxemburg, Kuweit sau Senegal. Muzeul nu are numai un scop educativ ci prezinta vizitatorilor sai tendintele dezvoltarii acestui obiect de uz personal din cele mai vechi timpuri pana astazi. Printre exponatele muzeului se numara olite de noapte si “tronuri” regale ornamentate cu diverse obiecte decorative.

1. Muzeul Gandacilor Celebri. Colectia se gaseste intr-un magazin de pesticide si prezinta o multime de exponate de gandaci, atat vii cat si morti. Exista de asemenea si o colectie de obiecte de “arta” realizate din gandaci morti.

Tu ai auzit de vrun muzeu ciudat? Spune-ne despre el! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.