My Travel Guru

Top 10 obiective turistice in Melbourne

Melbourne este o aglomeratie urbana de aproximativ 3 milioane de locuitori din statul Victoria, Australia.

Nu sunt multi romani care vor participa la a 58-a editie a Festivalului International de Film de la Melbourne, ce are loc saptamana aceasta, dar poate cu alte ocazii vor avea posibilitatea sa viziteze acest oras foarte frumos din Australia. In acest sens am intocmit a lista a celor mai frumoase atractii si obiective turistice din Melbourne.

Melbourne, Australia

Melbourne, Australia

1. Puntea de observatie din Melbourne. De cand s-a deschis acum 20 de ani, Puntea de observatie a fost unul din obiectivele turistice din Melbourne ce nu puteau fi ratate de turistii ce vizitau orasul. Vizitatorii pot alege sa urce cele 1254 de trepte sau pot opta pentru un drum mai scurt cu liftul pana in varful celor 55 de etaje. De sus, de pe terasa de observatie, privelistea asupra orasului Melbourne este ametitoare. Puntea se afla in jurul varfului cladirii Rialto si ofera o panorama de 360 de grade asupra orasului.

2. Temnita din Melbourne. Castigatoare a Premiului pentru Patrimoniu si Turism Cultural, vechea temnita din Melbourne este cea mai veche inchisoare din Australia. Acum a fost transformata intr-un muzeu impreuna cu fosta curte a magistratilor si cu turnul de observare al politiei. De-a lungul timpului aici au fost intemnitati niste condamnati foarte periculosi. Turistii se pot delecta cu un tur interactiv in care vor fi arestati si vor putea intra in pielea detinutilor.

3. Casa Como. Casa Como a fost construita la 1847 pentru a servi ca locuinta pentru avocatul si judecatorul Edward Eyre Williams. Casa si cei cinci acri de gradini istorice sunt la o distanta foarte mica de centrul orasului Melbourne. Vizitatorii pot face o calatorie care le va arata momente din viata coloniala a celor ce au locuit aici. Casa Como gazduieste si Como Cafe, o oportunitate perfecta pentru cateva clipe de relaxare la un ceai.

4. Gradina Botanica Regala. Gradina botanica din Melbourne se intinde pe mai bine de 90 de acri si este una dintre cele mai interesante gradini botanice din lume. Aici se gasesc peste 10.000 de specii si peste 50.000 de plante individuale. Turistii vor avea ocazia sa viziteze Gradina si sa vada diverse zone ale Gradinii Botanice cum ar fi: Lacul Ornamental, Padurea Tropicala Australiana, Gradina de Conservare a Apei si Ierbarul National Victoria.

5. Centrul Ian Potter: Galeria Nationala Victoria. Situat in Federation Square, Centrul Ian Potter: NGV Australia gazduieste peste 200.000 de opere de arta dintre care peste 800 sunt expuse in diferite colectii.

6. Muzeul Melbourne. Aici se gaseste si IMAX Melbourne. Muzeul Melbourne este vizitat anual de peste un milion de oameni. Una dintre atractiile cele mai noi ale muzeului este Aleea Dinozaurilor, unde turistii se pot intoarce in timp pentru a se trezi in compania reptilelor zburatoare si a dinozaurilor.

7. Peninsula Mornington. Pentru cei care vor sa vada si imprejurimile orasului, Peninsula Mornington este obiectivul turistic perfect. Situata la numai o ora de mers cu masina peninsula ofera turistilor posibilitatea de o degusta cele mai bune vinuri australiene. Tot aici se gasesc si multe statiuni de tip spa cum ar fi Peninsula Hot Springs.

8. Pestera Trandafirului Printesei Margareta. Situata aproape de Glenelg River, pestera a fost descoperita in anul 1936. Astazi este un obiectiv turistic ce ofera vizitatorilor un paradis subteran, unde acestia pot admira stalagmite vechi de 700.000 de ani.

9. Muzeul National de Sport. Muzeul a fost inclus pe lista patrimoniului national in anul 2005. Aici poate fi admirata insusi inima sportului australian. Muzeul gazduieste “the Cricket Hall of Fame” dar si Muzeul Olimpic.

10. Multiculturalitate in Melbourne. Melbourne este un oras multicultural si de aceea turistii ar trebui sa viziteze si Muzeul Imigratiei. Pentru o experienta mai realista pot insa alege sa mearga in Chinatown, in Little Italy sau in cariterul Grecesc. Aici turistii se pot confunda cu diferitele civilizatii prezente pe continentul australian si in acelasi timp se vor putea bucura de talentele culinare specifice fiecarei culturi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.