My Travel Guru

Top cinci cele mai tari jocuri pe plaja

O zi de plaja poate fi oricand foarte distractiva.

Multora le-ar placea un gratar si tot felul de jocuri ca modalitati de distractie pentru o zi la plaja. Dar majoritatea turistilor nu cara gratarul cu ei si poate e mai bine, pentru ca ar mirosi tot litoralul numai a mici si carnati pe jar. Nu calatoresc nici in grupuri foarte mari si nu vor nici sa cheltuie foarte multi bani pe jocuri. De aceea in acest top am pus doar jocuri care nu necesita multi oameni, nu distrug plaja, nu ii deranjeaza pe cei din jur si nu necesita nici cheltuieli prea mari.

Jocuri pe plaja

Jocuri pe plaja

1. Inalta un zmeu. Jocul cu un zmeu poate fi extrem de distractiv. Usor de impachetat si in general relativ ieftine, pot fi cumparate chiar de pe litoral in caz ca nu v-ati gandit sa luati unul de acasa. Si cum putina competitie este mereu bine-venita, va puteti intrece cu prietenii in a inalta zmeul cat mai sus sau in a face recorduri de timp in care zmeul este mentinut in aer.

2. Castele de nisip. Acest joc este omniprezent pe orice plaja si o lista a jocurilor ce pot fi practicate pe litoral ar fi incompleta fara castelele de nisip. Castelele de nisip in unele locuri au ajuns sa devina o adevarata traditie. Sunt plaje in lume unde se organizeaza concursuri cu premii destul de mari care atrag adevarati artisti ai acestor constructii. Ca forme pentru decorarea capodoperei puteti folosi absolut orice, de la un pahar de plastic ramas de la cafea pana la forme complicate pe care le puteti cumpara.

3. Sapa pana-n Honolulu!. Poate fi foarte distractiv sa faci o groapa pana in Honolulu; nu si daca te afli chiar in Honolulu, caz in care ar trebui sa sapi pana in Romania! Este un joc foarte simplu dar foarte amuzant. Este un concurs al carui castigator este cel care sapa cea mai mare groapa langa apa. Poate fi jucat unu la unu sau pe echipe. Se joaca langa apa pentru a fi mai amuzant. Veti vedea ca marea va poate avantaja sau din contra va poate darama intreaga constructie. Neptun va decide castigatorul acestei competitii.

4. Darts in nisip. Desenati o tinta de darts in nisip. Nu e nevoie sa fie foarte complicata, niste cercuri concentrice sunt probabil de ajuns. Desemnati si locul in care participantii trebuie sa stea fata de tinta abia desenata. Apoi fiecare jucator arunca o moneda, sau cheia de la camera, sau o piatra, sau orice altceva incercand sa loveasca cat mai aproape de centrul tintei.

5. Jocul tacerii. Este un joc excelent cand calatoriti impreuna cu copii. Fiecare jucator sta pe prosop sau pe sezlong si prima persoana care scoate un cuvant pierde.

Ziua la plaja poate fi mult mai distractiva daca va jucati cu prietenii. Nu uitati sa folositi crema de protectie solara! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.