My Travel Guru

Topul celor mai deosebite hoteluri din lume

Iata cateva dintre cele mai ciudate hoteluri din lume:
 

1. Jumbo Hostel – se afla chiar pe aeroportul din Stockhold si este situat intr-un Beoing 747 abandonat ce a fost salvat de la casare. Aparatul de zbor a fost transformat intr-un hotel cu 25 de camere, fiecare neavand mai mult de 6 metri patrati. Camerele au pat, un compartiment de depozitare deasupra capului dar si televizoare cu ecran plat. In spatele avionului este receptia dar si o cafenea. Tot aici se afla si toaletele si dusurile. Puntea superioara a fost transformata intr-o sala de conferinte iar cabina pilotilor este acum dormitorul matrimonial. Nu este nici pe departe cel mai confortabil hotel dar o noapte aici poate constitui o experienta inedita.

Jumbo Hotel, Stockholm

Jumbo Hotel, Stockholm

2. Everland Hotel – este un hotel cu o singura camera ce are baie, un pat matrimonial si un living. Ce este deosebit este faptul ca fiind considerat un obiect de arta, acest hotel este mutat in diverse locuri! Everland Hotel a fost “parcat” in cele mai neobisnuite locuri cum ar fi pe acoperisul Muzeului de Arta Contemporana din Leipzig, Germania sau pe acoperisul de la “Palais de Tokyo” din Paris – de unde poate fi admirata o priveliste extraordinara a Turnului Eiffel. Tinand cont cat de deosebita poate fi o noapte la acest hotel, pretul nu este chiar exagerat: turistii pot inchiria singura camera si o priveliste unica pentru 333 Euro in timpul saptamanii si pentru 444 Euro in weekend.

Everland Hotel

Everland Hotel

3. Hotel de Glace – se afla in Canada si este primul hotel facut in intregime din gheata si zapada. Aceasta structura unica cu un etaj a fost refacuta an de an inca din 2000. Cel de-al 9-lea sezon al hotelului de gheata a durat de pe 4 ianuarie pana pe 29 martie 2009. Hotel de Glace a devenit o experienta unica cunoscuta in toata lumea. Este nevoie de cinci saptamani, 500 de tone de gheata si 15000 de tone de zapada pentru a modela acest hotel cu acoperisul sau aflat la o inaltime de peste 5.5 metri, opere de arta si mobila sculptata din blocuri de gheata.

Ice Hotel, Canada

Ice Hotel, Canada

4. Waterworld Hotel – este un hotel acvatic senzational aflat in China. Atkin’s Architecture Group a castigat concursul international organizat pentru desemnarea celui care va proiecta acest hotel fabulos. Situat intr-o cariera de piatra umpluta cu apa din Songjiang, China, hotelul de 400 de camere a fost construit in jurul elementelor naturale ale carierei. Sali si camere subacvatice adauga unicitate acestui hotel, dar hotelul are de asemenea si cafenele, restaurante si sali de sport.

Waterworld Hotel

Waterworld Hotel

5. Sala Silvergruva – este un hotel care are de asemenea o singura camera aflata la 155 de metri adancime in una dintre cele mai bine pastrate mine de argint din lume. In zilele sale de glorie, productia depasea 3 tone de argint pe an si peste 400 de tone de plumb. Toate aceste cantitati erau extrase manual de la Sala. Turistii ce vor sa iasa din camera lor trebuie sa aibe insa grija in ce parte se indreapta pentru ca pot ajunge sa exploreze galeriile intunecate si intortocheate ale minei, sau pot da peste caverne si lacuri subterane.

Sala Silvergruva

Sala Silvergruva

Acestea au fost doar cateva dintre cele mai ciudate hoteluri din lume. Vom reveni cu noi hoteluri ciudate in articole viitoare. Vezi aici continunarea topului celor mai deosebite hoteluri din lume.

Tu in care dintre aceste hoteluri ai vrea sa iti petreci o noapte? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.