My Travel Guru

Topul celor mai deosebite hoteluri din lume (2)

Asa cum spuneam aici revenim cu o continuare a acestui top, al celor mai deosebite hoteluri din lume.

6. Capsule Hotel – este un hotel din Haga, Olanda. Camerele acestui hotel sunt niste capsule de salvare care au servit candva pe o platforma petroliera. Construite in 1972 aceste capsule au 4.25 metri in diametru si sunt in starea originala cu exceptia unei incuietori si adaugarii unei toalete in interior. Desi nu este tocmai un hotel luxos, fiecare capsula ofera un adapost confortabil pentru un maxim de trei persoane. Create initial pentru un proiect artistic in anul 2004, capsulele au avut succes si proprietarul intentioneaza sa deschida astfel de hoteluri si in Amsterdam si Nantes.

Capsule Hotel, Haga
Capsule Hotel, Haga

 

7. De Vrouwe van Stavoren Hotel – este un hotel tot in Olanda, construit din butoaie reciclate de vin. Hotelul a salvat patru butoaie foarte mari de vin din Elvetia si le-a transformat in camere. Butoaiele ce erau umplute cu 14500 de litri de vin de Beaujolais sunt acum camere modeste de doua camere cu dotari standard. Singurul lucru care v-ar putea deranja daca nu va omorati dupa vin, este mirosul care inca persista in butoaie. Cu toate acestea hotelul butoaielor de vin poate fi o experienta placuta. Pretul cazarii intr-un butoi variaza intre 74 si 119 Euro dar pot fi facute reduceri de pana la 75% in functie de sezon. Asadar daca mergeti iarna, cazarea in butoi va poate costa numai 18 euro pe noapte.

Hotel in butoaie de vin
Hotel in butoaie de vin

 

8. Giraffe Manor – este hotelul in care puteti lua masa cu o girafa. Acest hotel mic si destul de exclusivist este inconjurat de 0.5 kilometri patrati de padure chiar la marginea orasului Nairobi. Hotelul este celebru pentru turma de girafe care locuieste in zona. Este singurul loc din lume unde turistii pot hrani si fotografia girafele deasupra mesei la micul dejun. Acestea isi baga capul pe geam atunci cand te astepti mai putin. Pe langa girafe, proprietatea gazduieste si multe specii de pasari, familii mari de porci mistreti si de capre.

Giraffe Manor, Kenya

Giraffe Manor, Kenya

 

9. Das Park Hotel – este un hotel din Austria ale carui camere sunt facute din tevi uriase de beton. Aceste tevi de 9.5 tone au fost transformate in camere foarte confortabile cu 2 paturi. Modelul poate fi urmat foarte usor in multe alte locuri, mai ales langa fabrici de beton. Hotelul are si room service pana la ora 1 am iar receptia este deschisa non-stop. Toate camerele sunt dotate cu minibar.

Das Park Hotel
Das Park Hotel

 

10. Hotel Im Wasserturm – se gaseste in Koln si este un hotel international de lux ce a fost in secolul 19 cel mai mare turn de apa din Europa. In 1990, designerul francez Andree Putman l-a transformat intr-un hotel elegant de 78 de camere. Clasificat ca un obiectiv de patrimoniu acest hotel reuseste sa imbine modernismul cu arhitectura plina de eleganta a turnului de apa, oferind in acelasi timp atmosfera unui refugiu protector.

Hotel Im Wasserturm
Hotel Im Wasserturm

 

Cunosti si alte hoteluri interesante?

3 thoughts on “Topul celor mai deosebite hoteluri din lume (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.